Лекция пред курсистите в Школата за международни инженери по заваряване към ТУ-София

г. Автор
стримона

На 16.10.2020г. инж. Маруся Георгиева и инж. Илия Шивачев изнесоха лекция пред курсистите в ШМИЗ (Школа за международни инженери по заваряване) към ТУ-София на тема: „Водеща стоманена конструкция за изграждане на мостово съоръжение (Launching nose) – Производство и монтаж в рамите на въведените и поддържани от СТРИМОНА системи за осигуряване на качеството и съответствие с изискванията на действащите стандарти – ISO 9001:2015; EN 1090-2; EN 3834-2”.

стримона

Лекцията се състоя по покана на проф. Александър Желев и доц.Георги Саев, след тяхно посещение в завода за стоманени конструкции на СТРИМОНА в гр.Петрич, целяща запознаване отблизо с производствения процес и по-точно осигуряването на качеството при етапа на заваряване на стоманените конструкции и спазването на действащите стандарти.

стримона

В този период (края на 2019г.) в завода течеше производството на водещата стоманена конструкция за изграждане на мостово съоръжение над Главен път е 79, река Струма и Ж.П. линия София-Кулата като част от изпълняваният от ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ ХОЛДИНГ обект: „Проектиране и строителство на автомагистрала „Струма” Лот 3.1, Тунел „Железница“.

стримона

Материалите за лекцията бяха изготвени от инж. Маруся Георгиева – инженер по заваряване в СТРИМОНА и началник на отдел ОТК със съдействието на инж. Илия Шивачев.

стримона

За екипа на СТРИМОНА е гордост, че материалът бе изключително добре възприет от курсистите и високо оценен лично от проф. Александър Желев – безспорен фактор и един от най-уважаваните и титулувани световни учени, работещи в областта на заваряването.

Доказателство за това е и факта, че за в бъдеще лекцията ще бъде включена в учебния материал на курсистите в ШМЗИ към ТУ-София в модул 4 – заваръчно производство.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *