Летящи врати от полиетилен и неръждаема стомана на Hörmann – здрави и трайни решения за индустрията

г. Автор
Бранш: Врати
летящи врати
От 1 юни 2023 г. лeтящите врати от полиетилен и неръждаема стомана разширяват продуктовата гама на Hörmann. Те са особено здрави, издръжливи и неизискващи техническа поддръжка.

От 1 юни 2023 г. продуктовата гама на Hörmann е разширена и включва летящи врати от полиетилен (PE) и неръждаема стомана. Летящите врати са идеални за използване в ресторантьорството, хранително-вкусовата промишленост, хладилните помещения, супермаркетите и складовете.

Като особено здрави и издръжливи решения за индустрията и занаятчийството, летящите врати от полиетилен (PE) и неръждаема стомана разширяват продуктовата гама на Hörmann. Използват се там, където е необходимо бързо и лесно преминаване. Например, ако в момента няма „свободна ръка“ или ако транспортът с мотокар между две халета трябва да бъде осигурен безпроблемно, без да се оставят стоките. Летящите врати се отварят плавно за лесно преминаване на хора. Те обаче са предназначени предимно за изключително високи натоварвания, като например за преминаване на мотокари. Освен това летящите врати отговарят на високите хигиенни стандарти и са безопасни за храните, студоустойчиви и водоустойчиви са.

летящи врати
Летящите врати на Hörmann, изработени от полиетилен, са предназначени за изключително високи натоварвания. Те се отварят ръчно за преминаване например на индустриални кари. Крилата на вратите могат да се отварят напълно от двете страни с ъгъл на отваряне 360°, за да се освободят пътищата за движение.

Възможните приложения са разнообразни и включват ресторантьорство, супермаркети, производства, складове, занаятчийски предприятия, изграждане на магазини и панаири и много други. Устойчиви до –30°, вратите са подходящи и за хладилни помещения, а поради своите характеристики, безопасни за хранителни продукти, са особено подходящи за употреба в хранително-вкусовата промишленост.

летящи врати
Летящите и бързодвижещите се врати на Hörmann се допълват взаимно и осигуряват оптимални работни процеси напр. в промишлени и логистични сгради. Летящите врати позволяват бързо преминаване на хора. Бързо движещите се врати разделят по-големи зони една от друга и регулират преминаването с висока, автоматична скорост на отваряне и затваряне.

При това летящите врати могат да се използват като самостоятелен елемент или в комбинация с бързо движеща се или плъзгаща се противопожарна врата.

Предлагат се две изпълнения на вратата: полиетилен или неръждаема стомана

летящи врати
Крилата на летящите врати от неръждаема стомана на Hörmann разполагат с ядро от пяна с дебелина 40 mm. Предлагат се в два дизайна.

Летящите врати на Hörmann се предлагат в две изпълнения. Крилата на летящите врати на Hörmann са съставени от пресован полиетилен PE 500 с дебелина 15 mm и поради това са изключително издръжливи, здрави и устойчиви. За индивидуално цветно оформление има избор от десет предпочитани цвята и три специални цвята; при поискване се предлага RAL по ваш избор. За крилото на полиетиленовите летящи врати има десетгодишна гаранция.

летящи врати
Крилата на летящите врати от неръждаема стомана на Hörmann разполагат с ядро от пяна с дебелина 40 mm. Предлагат се в два дизайна.

Крилата на вратите от неръждаема стомана разполагат с ядро от пяна с дебелина 40 mm и са особено подходящи за обекти с повишени архитектурни изисквания. На разположение са в два дизайна (шлифовани и матирани на кръгове).

И двете изпълнения на вратите са оборудвани с особено устойчиви на удари и неизискващи техническа поддръжка панти от неръждаема стомана. Чрез системата панти крилата на вратите могат да се отварят с ъгъл на отваряне от 180° или 360°. Това осигурява максимална гъвкавост при употреба. Тъй като пантите, които стандартно се произвеждат от неръждаема стомана, са проектирани по такъв начин, че пружините са закрепени вътре в пантата със захващащо устройство от неръждаема стомана, те са защитени от външни влияния. Не се изисква повторно смазване или техническа поддръжка.

Лесен монтаж и без необходимост от техническа поддръжка

летящи врати
Серийно летящите врати на Hörmann са оборудвани с панта от неръждаема стомана V2A. Пружините са разположени в захващащо устройство от неръждаема стомана във вътрешността на пантата и по този начин са защитени от външни влияния. Това ги прави особено устойчиви на удари и неизискващи техническа поддръжка.

Летящите врати на Hörmann се изработват по мярка и се доставят напълно сглобени с каси и панти. Това означава, че те могат да бъдат монтирани на място много бързо, лесно и икономично.

летящи врати
Летящите врати на Hörmann се отличават с висока степен на предварителна готовност за сглобяване. Това осигурява бърз и лесен монтаж.

Касите на Hörmann гарантират стабилно свързване със стената и предлагат подходящо решение за всеки тип стенна конструкция с различни решения за закрепване. Тъй като летящите врати работят без ток, няма последващи разходи за електроенергия или за поддръжка на задвижванията.

летящи врати
Здравите, издръжливи и неизискващите техническа поддръжка летящи врати позволяват бързо преминаване – особено когато няма „свободна ръка“ или не могат да се складират стоки. Това е ефективно например в складови помещения или в ресторантьорството.

Снимки: Hörmann
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *