MELDORFER – класика и иновативност от Caparol

г. Автор
декоративни тухлички

Мислили ли сте си някога, че тухлената визия ще е толкова харесвана?

От Caparol са на мнение, че класиката винаги е на мода! Това го потвърждава и все по-големият интерес към тухлената декоративна визия, както на фасадата така и в интериора.

За да откликнат на съвременните тенденции, Caparol комбинираха класиката с иновативните технологии и създадоха ORIGINAL MELDORFER®.

Meldorfer са декоративни плоски тухлички, които са перфектна алтернатива на клинкера и всички декоративни мазилки. Te са универсално покритие, което може да се използва в екстериора и интериора. Идеални са за финишно покритие върху всякакъв вид топлоизолационни системи – вентилирани окачени фасадни или монолитни конструкции.

За монтажа на Meldorfer не е от значение какъв топлоизолационен материал ще използвате. Нещо повече, тухличките Meldorfer могат да се прилагат към изолационни панели от минерална вата и EPS. За разлика от конвенционалните продукти, които използват твърди повърхности и имат нужда от допълнително укрепване, за монтажа на Meldorfer не е необходимо нищо освен лепилно-шпакловъчна смес. Няма нужда и от допълнителен материал за фугиране.

декоративни тухлички

Процесите на залепване и образуване на фуги се извършват в две стъпки като се използва един материал. Финалният слой е изключително тънък – само 8 mm, като това включва и лепилношпакловъчния слой.

Meldorfer са изключително устойчиви на механични натоварвания и замръзване. Повърхностите са устойчиви също на замръзване и UV лъчи. Неразуршим материал от атмосферните влияния! Независимо дали се използват на открито или на закрито, многофункционалните тухлички Meldorfer® се отличават с изключителни характеристики. Ниското тегло (около 5kg/m²) го прави изключително лесен за монтаж. За сравнение клинкера е с тегло 20-23kg/m². Не са необходими специални инструменти и транспорт, което от своя страна пести допълнителни разходи.

декоративни тухлички

От какво са изработени тухличките Meldorfer ще научите като кликнете на снимката.

Естествен материал, съставен от пясък, смлян камък, пълнители и свързващи вещества – комбинацията от материали позволява своевременно производство, което пести време и разходи в сравнение с конвенционалните продукти.

Продуктите ORIGINAL MELDORFER® могат да се използват върху почти всяка основа. Те имат ниско тегло и са много тънки в сравнение с масивните тухли и тухлените плочи, което означава по-малко време, изразходвано за обработка и монтаж, както и по-ниски разходи за транспорт и труд. Тухличките Meldorfer са с Клас на горимост A1. Имат отлична дифузионна способност. Не запечатват фасадата и не позволяват образуване на мухъл.

декоративни тухлички

Детайлна информация за тухличките Meldorfer може да получите като се свържете с търговските представители на Caparol или посетите шоурума им.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *