Модерни системни решения на Hoval за логистична компания cargo-partner

г. Автор
Hoval-cargo-partner

Австрийската логистична компания cargo-partner изгради нов и модерен логистичен център близо до Летище София. Логистичната база е с капацитет 22 000 палетоместа, разположени на повече от 16 500 кв. м. складово пространство, както и офисна площ 2000 кв. м.

Стратегията

Локацията е стратегически избрана – близо до Летище София и метростанцията, както и  до директна жп линия и лесен достъп до магистралите – Тракия, Хемус и Струма.
В логистичният център ще се поддържа постоянна температура  между +5 и +25°С, а в специално обособена зона за съхранение на храни и температурно-чувствителни стоки температура от +10 до +20°С.

Изисквания

Важно за инвеститора бе освен локацията, но и технологията за съхранение на продукти в склада. Логистиката им в София ще има важно и стратегическо значение за работата им в цяла Европа, за това беше важно да се осигури най-добрия микроклимат за съхранение на ценни товари и дори хранителни продукти през всички сезони. Диапазон от 5-25°С ще бъде поддържаната температура в голяма част от халетата в зависимост от съдържанието, а в складовете за хранителни продукти от 10-20°С.

Решението

За първи път в България тук бе приложено иновативното решение за покривен апарат TopVent с два топлообменника, единият работещ на вода за отоплителния режим, а вторият – работещ на директно изпарение за охладителния режим. В перфектната хибридна система участват 4 броя покривни апарати TopVent THC-9/C. Захранването им с топлоносител съответно за режим отопление е от кондензен газов котел UltraGas от Hoval, а за охлаждане от VRV агрегати монтирани на покрива.
hoval
hoval
hoval
Системно решение
UltraGas-double-new-with-TTE-hoval
За построяването на логистичната база са използвани последни технологии и най-качествено оборудване, за да бъде осигурено на клиентите на cargo-partner не просто складиране, а цялостни логистични решения с гарантирани условия за съхранение. Системното решение от Hoval, комбиниращо всички най-ефективни системи, гарантира ниски експлоатационни разходи и поддържане на желаните постоянни температури в халето.
Патентована технология за максимален комфорт


В големите еднообемни помещения от особена важност е разпределението на въздуха по височина, така че те да бъдат равномерно затоплени. Това е особено важно за логистични халета с високи стелажи, тъй като температурата на съхранение на първото и последното ниво от стелажа трябва да е една и съща или максимално близка.

Всички знаем, че топлият въздух е по-лек и по естествен път отива нагоре. Единственият начин да контролираме страфикацията на въздуха по височина е чрез използването на патентованата система за разпределение на въздуха AirInjector ®, с която са оборудвани всички покривни апарати Topvent и RoofVent. Благодарение на правилното разпределение на въздуха, топлият въздух (загрят в покривния апарат) се сваля успешно в работната зона, дори и при монтаж на апарата на 20-25 метра височина, бeз това да води до усет за течение в работната зона (2 метра от пода), където въздухът се успокоява и скоростта става пренебрежимо малка. Така системата гарантира, че тя няма причини дискомфорт на служителите, а разликата в температурата по височина е само 1о°С на всеки 10 метра височина.

Прецизният микроклимат е осигурен от контролната система TopTronic®C, която следи параметрите в две отделно обособени зони.Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *