Ниска декоративна стена в градината от Semmelrock

г. Автор
Semmelrock

В търсене на подходящо решение за изграждане на декоративни стени в градината, Semmelrock Stein+Design разработи мултифункционалната система Bradstone Mountain Block.

Semmelrock

Трапецовидните блокчета позволяват оформяне на конструкции с права или дъговидна форма. С тях може да оформите пространството, като изградите: клоц, стена, огнище или друг впечатляващ декоративен елемент, с размери по Ваш избор.

Отделните елементи са изработени по специална технология с ръчна обработка на повърхностния слой. Eстествената визия на каменна зидария е краен резултат от неравномерно очукани кантове и преливащи цветове. Системата Bradstone Mountain Block включва: основно, ъглово и рязано блокче с размери 29,5 x 22,5 x 10 cm, както и трапецовидна плоча с формат 30 х 22,5 х 25,4 см.

Semmelrock

Иновативната система за “зъбно зацепване” служи за заключване на блокчетата. Като резултат от зазъбването се получава отместване на всеки следващ ред с 1 cm. Благодарение на системата може да изградите стена на сух монтаж, без строителен разтвор с максимална височина до 60 cm / 6 реда блокчета Bradstone Mountain Block/. За стени или огради над 60 cm е необходимо да предвидите бетонен фундамент, като задължително всеки ред трябва да бъде залепен за предходния с подходящ строителен разтвор. В този случай  е необходимо да се посъветвате с конструктор!

А ето как в няколко стъпки да изградите ниска декоративна стена.

I етап – Подготовка на терена

Semmelrock

Стартирайте подготовката, като оформите терена с помощта на канап и изкопаете бразда с дълбочина около 20 cm и широчина около 30 cm.

Semmelrock

Следете нивото постоянно с помощта на нивелир и при необходимост го изравнявайте.

Semmelrock

За да гарантирате стабилност на конструкцията е препоръчително да запълните оформената бразда със ситен чакъл. Подложката ще изолира бетоновите блокчета и ще ограничи негативния ефект от цикъла замръзване – размръзване в почвените слоеве, ще осигури дренаж на дъждовните води, ще минимизира риска за конструкцията от високи подпочвени води. Уплътнете така подготвената основа.

II eтап – Изграждане на ниска стена с блокчета Bradstone Mountain Block

Започнете изграждането на стената като подреждате блокчетата Bradstone Mountain Block без строителен разтвор, само с помощта на гумен чук. Следвайте очертанията на канапа и следете нивото постоянно с помощта на нивелир и при необходимост го изравнявайте.

Semmelrock

Подгответе изолацията, защитаваща от влага и свличане на пръст, по дължината на стената. Необходимо е изолацията да бъде на нивото на височината на конструкцията.

Semmelrock

III Етап – Завършване

За да придадете завършен вид на Вашия проект използвайте декоративната трапецовидна плоча Bradstone Mountain Blocк или плоча Bradstone Old Town 45 x 30 cm цвят пясъчник. Препоръчително е плочите да се залепят за последния ред блокчета, с помощта на подходящ строителен разтвор или монтажно лепило. При подреждането на плочите се оформя фуга, която следва да запълните с фугиращ материал. Препоръчително е да облепите края на плочите с предпазна хартиена лента. За Ваше улеснение нанесете фугиращия материал с помощта на шприц (пош) с подходящ накрайник, а излишното количество извън фугите изчистете с подходяща гъба преди да изсъхне.

Semmelrock
Semmelrock

Потърсете още практични възможности за оформяне на зоните в градината в новия каталог на Semmelrock Stein+Design “Идеи за градина 2019” или на www.semmelrock.bg.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *