Ново поколение HomeVent ER от Hoval

г. Автор
HomeVent ER

От 1 април новият HomeVent® ER на Hoval вече е в България.

По-голяма мощност в същия корпус

Новият HomeVent® ER съчетава компактния корпус на предшественика си HomeVent® FR и голяма мощност и дебит до 400 m3/h. Такъв дебит е уникален за рекуператор с този размер. Енталпийният топлообменник също допринася за високата ефективност. Чрез него се печели повече енергия, отколкото се изразходва по време на работа. Идеалният въздух в помещението се създава чрез рекуперация и на влагата.

Новият HomeVent® ER предлага усъвършенствана системата за комфортна вентилация. Тя е изключително безшумна система, дори и при по-голям дебит, отличава се с изключително висока степен на енергийна ефективност и предоставя домашен комфорт. Вградена в елегантен дизайн, тя осигурява постоянен обмен и оптимално качество на въздуха.

HomeVent ER

Помещенията получават постоянен приток на свеж пресен въздух, който не е твърде влажен и нито твърде сух. Не е необходимо да мислите как да проветрявате дома си или как да запазите ценната отоплителна енергия на помещението.


Вашата система за комфортна вентилация HomeVent работи за Вас, за да осигури устойчиво бъдеще.

Когато изберете HomeVent®, вие избирате комфортна вентилационна система, която съчетава най-съвременна технология и над 20 години опит.

Денонощно оптимално качество на въздуха

HomeVent® доставя чист въздух напълно автоматично и денонощно. Интегрираната система за рекуперация на влажност създава здравословен микроклимат и поддържа влажността на въздуха на идеално ниво между 40 и 60%, което е от изключително значение за нашето здраве.

Прекомерно сухия въздух дразни дихателните пътища, докато въздухът, който е твърде влажен, насърчава образуването на мухъл. Доказано е, че когато влажността на въздуха се поддържа в идеалния диапазон, аерозолното предаване на вируси е значително по-ниско. Нещо повече, за праховите частици и други алергени е по-трудно да се движат свободно във въздуха. Всичко това помага на имунната ни система да се бори по-ефективно с атаките. Вградените сензори VOC постоянно следят качеството на въздуха и адаптират работата на системата към изискванията в реално време. HomeVent® има даже възможността да регистрира дали е запалена свещ или дали са Ви дошли гости. Подаването на чист въздух се регулира според нуждите – високо ефективно и напълно автоматично. Най-съвременна технология, която можете да почувствате, но не можете да чуете, защото е изключително безшумна.

Енергоспестяване – устойчивост за нашето бъдеще

Това е технологията, която позволява на нашата комфортна вентилационна система да спести толкова много енергия.

Всеки компонент компонент от HomeVent играе своята роля за намаляване на вашите енергийни нужди. Нещо повече, функцията за рекуперация на топлината спомага на HomeVent® да спести 15 пъти повече енергия за отопление, отколкото отоплителната системата ще използва използва без наличие на комфортна вентилация. Ефективността на рекуперация е толкова висока, че няма нужда от предварително електрическо загряване на пресния въздух дори при външни температура  – 20оС.

Изключително ефективна филтрация

HomeVent ER

В HomeVent® ER изключително ефективни филтри за фин прах почистват въздуха.

С клас на филтрация ePM1,0 55%, филтрите помагат на страдащите от алергия и астма да дишат свободно и улесняват живота на хората, които се борят с респираторни оплаквания като сенна хрема. На практика филтърът не позволява попадането на малки частици като цветен прашец или дори фин прах вътре в стаите. 

Контролен модул TopTronic® E Comfort plus

Стаен контролен модул TopTronic® E Comfort plus е контролен дисплей за управление на вентилация, отопление и топла вода. Системата за управление TopTronic® E контролира работата на котли и термопомпи в зависимост от времето и взема надеждни прогнози за времето за Вашето местоположение от интернет. Вие спестявате енергия, като същевременно се справяте с разходите и загрижеността за околната среда, но без да се налага да оставате без комфорт. Системата може също да се управлява чрез приложението HovalConnect или да се свързва към система за сградно управление. Контролната система TopTronic® E има широка гама от опции.

Още допълнения за лесен монтаж

HomeVent ERВ допълнение към новият рекуператор HomeVent®ER вече има и нови компоненти за допълнително улеснение на монтажа

IsiCube: куб за гъвкаво свързване на въздуховодната система;
IsiFlex: гъвкав и разтегаем шумозаглушител;
IsiSound: топлоизолиран шумозаглушител;

Технически данни:

– Дебит: 200 до 400 m3/h (и до 450 m3/h  за HomeVent FRT);
– Рекуперация на топлина: до 85%;
– Рекуперация на влага: до 90%;
– VOC сензори за качеството на въздуха в дома и външния въздух.

Гъвкавост за дискретен монтаж

HomeVent ER

Усъвършенстваната технология дава възможност комфортната вентилация HomeVent® да може да бъде инсталирана на всяко удобно за Вас място. Всички монтажи са възможни – на стена, хоризонтално или вертикално, на пода или на тавана, дори поставена под ъгъл, на закрито или на открито. Много деликатно може да се прибере в гардероба или в ъгъл под стълбите. HomeVent® може да бъде интегрирана дискретно по много начини във Вашия дом, дори на места със сложни изисквания.

Ако системата представлява интерес за Вас, свържете се с консултант на Hoval0700 20 755/office.bg@hoval.com.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *