Ондулин – решения за всеки покрив

г. Автор
ondulin покриви

Покрив над главата – едва ли има по-точно понятие за защита от несгодите на природата. Още от древността хората са търсели подслон и защита от дъжд и сняг като нуждата от тях е била толкова голяма, колкото и нуждата от храна. Покривът е това, което прави от къщата подслон. Покривът е тази част от сградата, която непрекъснато e изложена на всички атмосферни влияния: УВ лъчи, замръзване и размръзване, свличане на сняг, вятър, интензивни валежи, градушки и др. Покривът допринася за естетиката, за енергийната ефективност, за здравето и комфорта на обитателите си. Не без основание е смятан за петата фасада на сградата.

За неспециалисти покривът е нещо, което се намира там горе, може да изглежда различно и за него се сещаме само, когато започне да тече. Но за специалистите покривът е един от най-важните аспекти на всеки строителен обект. Да се направи нов покрив или да се ремонтира стар е една от най-трудните и отговорни дейности в строителството. В своята история човечеството е решавало въпроси с покривите по различни начини и следствие на това е огромното разнообразие на покривни конструкции в момента.

ОНДУЛИН е световен лидер в областта на леките покривни материали и предлага цялостни решения за всякакъв тип покриви, съчетаващи надеждност и лекота, устойчивост, екологичност и лесно приложение.

Какви са възможните решения за покриви на жилищни сгради, предлагани от ОНДУЛИН?

Вълнообразни листове Onduline®

покриви

Onduline® е първият вълнообразен битумен лист в света. Произвежда се повече от 75 години по специална патентована еднослойна технология и не се разслоява по време на целия срок на експлоатация. Използва се освен за покриви на жилищни сгради и за индустриални и стопански сгради в повече от 100 страни в света. „Ондулин“ е универсален материал – идеален както за традиционни, така и за сложни покриви.

Майсторството на българските архитекти успя да впише Onduline® в българската архитектурна традиция с много добри резултати. Onduline® е икономичен, изключително лек и същевременно здрав вълнообразен покривен и облицовъчен материал, който практически не се нуждае от поддържане и е устойчив на корозия, миене и студ. Монтира се бързо и лесно. Необходимите инструменти са само чук и трион. Специално проектираните гвоздеи, както и множеството аксесоари, допълнително улесняват монтажа. От друга страна вълните на Ондулин осигуряват идеална вентилация на покривната основа и се ограничава възможността от образуване на конденз. Гаранцията за водонепропускливост е 15 години при нормални условия, но само при спазване на инструкциите за монтаж. На пазара се предлагат и други видове вълнообразни листове, но за всеки един изискванията за монтаж са специфични и е важно професионалистите при монтажа да се съобразят с това.

покриви

Битумни керемиди Bardoline®

покриви

Друго възможно решение е с Bardoline® – битумни керемиди или както ги наричат по света шиндли. Материал, създаден в Северна Америка преди повече от сто години, който през последните десетилетия трайно завладява и Европа. Днес битумните керемиди са най-прилаганият покривен материал в света. Широкото приложение на битумните керемиди Bardoline® се дължи на техните изключителни качества, които позволяват да бъдат използвани ефективно дори при различни климатични условия. Голямото разнообразие на цветове и форми позволява да се задоволят всякакви естетически критерии. Станалите модерни в последните години мансардни покриви са едно от приложенията на битумните керемиди, което практически няма алтернатива. Тяхната гъвкавост, съчетана с възможността за прилагане при различни наклони (от 15° до 85°) ги прави незаменими в ръцете на архитектите, които желаят да направят новаторски в архитектурно отношение покриви, които са в хармония с околната среда и функционалността на сградата. С Bardoline® покривите действително се превръщат в пета фасада. Лек и технологичен, Bardoline® доставя удоволствие и на този, който го полага. За разлика от другите материали, при Bardoline® отделните детайли се оформят от самия материал. Това прави още по-важно доброто познаване на изискванията за изпълнение. Благодарение на доброто свързване между различните елементи и плътното коване върху основата, битумните покривни ивици се оказват особено ефикасни при силен вятър. Това качество ги прави често предпочитани като покривен материал в крайбрежните райони, които са подложени на силен и чест вятър.

покриви

Битумната керемида Onduvilla®

покриви

Onduvilla® е много повече от покривен материал. Onduvilla® е уникално покривно решение и цялостна система от прецизно разработени детайли, която осигурява надеждност и дълготрайност на достъпна цена. Onduvilla® придава оригинална визия за покрива в широка цветова гама. Специалната нова технология на оцветяване гарантира дълготрайни и непроменливи цветове. Керемидите Onduvilla® придават на покрива уникален облик в средиземноморски стил. Хоризонталната сянка, отпечатана върху керемидите създава обемен вид, наподобяващ покриване с керемиди.

покриви

Системата „Ондулин под керемида“

покриви

Климатичните промени, които познаваме от много години поставиха на тежки изпитания сградите. Необходимостта от подсилване на покривите стана неизбежна, за да можем да запазим сигурно и надеждно нашата собственост. Покривните материали се избират основно с грижата за естетика и надеждност. За съжаление малките покривни елементи, като керемдите, могат да бъдат случайно повредени или разместени. Ето защо ОНДУЛИН предлага гама от подпокривни листове и подпокривни мембрани за различна степен на защита на покривите, в зависимост от нуждите и изискванията на всеки покрив.

ОНДУЛИН предлага специалната система „Ондулин под керемида”, която включва: подкеремидените битумизирани листове (Isoline® или Rufoline®), куки и летви за закрепване на керемидите, запълнители за стрехи, гвоздеи, обшивки и др. Приложението й е универсално, защото e разработена с всички детайли и е подходяща за всякакъв вид керемиди. Минималният наклон на приложение е ограничен на 18% (значително по-малък от този за керемидите), което предлага уникална възможност за разширяване обхвата на приложение на традиционните керемидени покриви.

покриви
покриви

Освен да има доволни клиенти ОНДУЛИН има и друга цел – да има надеждни партньори, които с удоволствие да предлагат и монтират материалите на фирмата. Защото мисията да ОНДУЛИН е да изгражда доверие, коректност и лоялност. Затова е важно да са доволни крайните клиенти – тези, които ще живеят в новопостроената сграда и изпълнителите на покривните работи – от добре свършената работа и от дълготрайния резултат.

ИЗБОРЪТ НА ОНДУЛИН ОЗНАЧАВА ИЗБОР НА РЕШЕНИЕ, ТЕХНИЧЕСКО СЪДЕЙСТВИЕ, БЪРЗА РЕАКЦИЯ И УСПЕХ ЗА СЪВМЕСТНАТА РАБОТА!

За повече информация:
ОНДУЛИН СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ ООД, www.onduline-bg.com
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *