ONDULINE EASYFIX® – новият вълнообразен битумен лист от ОНДУЛИН

г. Автор
битумен лист на Ондулин

Почти 80 години френската фирма ОНДУЛИН предлага оригинални и практични решения за покриване, както на класически, така и на авангардни като стил и техническо изпълнение покриви.

С широка гама покривни решения и хидроизолации, ОНДУЛИН може да задоволи нуждите на всеки клиент – архитекти, строители и най-вече на крайните потребители.

Най-дълго произвежданият материал са листовете ONDULINE® – от тях е започнало развитието на фирмата. Създаден през 1944 г. от г-н Гастон Громие – основател на фирмата, това е и първият вълнообразен покривен материал на битумна основа. ONDULINE® е с универсално приложение – при жилищни и селскостопански сгради, навеси, козирки, веранди, зимни гардини и т.н. През годините листовете ONDULINE® са доказали своите качества при всякакви климатични условия – от екватора до полюсите, в над 120 страни по света.

Бързият и лесен монтаж е основно предимство на вълнообразите листове ONDULINE®. Монтажът може да се извърши от всеки, като за това са необходими само чук, трион, канап и специалните гвоздеи ONDULINE®. За да отговори на изискванията на клиентите си ОНДУЛИН, постоянно усъвършенства производството си. От скоро предлага вълнообразните покривни листове ONDULINE EASYFIX® – перфектен материал за приложение „Направи си сам“, подходящ за изграждане на покриви на временни постройки.

Благодарение на новия си дизайн и привлекателните ярки цветове, ONDULINE EASYFIX® са идеалното решение, с което да покриете по естетичен и лесен начин градинския навес, навес за дърва, за отворен паркинг, малка дървена къща, гараж, къща за игра или беседки. Те са идеалното решение за покриване на всякакви градински постройки и сгради за свободното време. Покрив, който може да направите лесно и изцяло сами.

битумен лист на Ондулин

Предимства

• Нов лист с уникален профил

Благодарение на модерния профил и ярките цветове покривът изглежда оригинално, като се вписва в градската среда.

• Интуитивен монтаж, благодарение на линиите за застъпване

Не се изискват специални умения и всеки би могъл да се справи с монтажа сам, с помощта на приятели или със семейството си! Монтажът е лесен благодарение на двете изпъкнали ивици за застъпване и на плоските участъци, в които може да се стъпва по време на работа.

• Максимална водоплътност (технология ONDULINE Sealsmart®)

Покривът с ONDULINE EASYFIX® няма да протече, защото листовете се произвежда по технологията ONDULINE Sealsmart® – композитният материал се уплътнява веднага след монтажа около всеки гвоздей. Допълнителна водонепропусклива бариера са двете изпъкнали ивици за застъпване.

• 20 % по-малко заковаване – 15 бр. гвоздеи/ лист

• За всякакъв вид временни постройки

Листовете ONDULINE EASYFIX® са решение за привлекателни, дълготрайни и оцветени в ярки цветове покриви за всякакъв вид временни постройки.

• Гаранция 10 години за водоплътност

С ONDULINE EASYFIX® можете да направите покрива бързо и лесно и да се гордеете с него!

ONDULINE EASYFIX® е подходящо решение за всякакви покриви в градината.

битумен лист на Ондулин

Вълнообразните листове ONDULINE EASYFIX® са гъвкави и са подходящи за всякакви покриви (нови или за реновиране на стари) на временни постройки, като градински навеси, навеси за дърва, за отворен паркинг, малки дървени къща, гаражи, къщи за игра или беседки.

битумен лист на Ондулин

Новите и иновативни листове ONDULINE EASYFIX® СOMPACT представляват идеално решение за всеки, който иска покривен материал лесен за инсталиране и с естетически изглед.
onduline-easyfix

ONDULINE EASYFIX® СOMPACT е лесен за монтаж, транспортиране и поправка.

onduline-easyfixПри монтаж върху скара следвайте стриктно препоръчаното разстояние между столиците за дълготрайна издръжливост на покрива.

onduline-easyfix

ONDULINE EASYFIX® – инструкции за монтаж

ONDULINE EASYFIX® се монтира интуитивно: без конкретни умения, можете да направите всичко сами да и да се гордеете с работата си!

Монтажът на листовете ONDULINE EASYFIX® се извършва в няколко лесни стъпки.

битумен лист на Ондулин

• Започнете полагането на листовете ONDULINE EASYFIX® от стрехата към билото, като максималното конзолно издаване на листовете при стрехата е 7 см. Основата на покрива е препоръчително да бъде плътна дъсчена обшивка или върху дървена скара (разстоянието между столиците трябва да е 37 см).

битумен лист на Ондулин

• Листовете се редят срещу преобладаващата посока на вятъра. През ред се започва с половин лист, отрязан по дължина, за да се получи разместване на надлъжните фуги. Водоплътността на челното застъпване се осигурява от двете изпъкнали линии.

битумен лист на Ондулин

Трябва да се използват минимум 15 броя гвоздеи за заковаване на един лист ONDULINE EASYFIX®. Заковаването винаги е във високата част на вълните по реда, който е показан на схемите. Последната вълна се заковава след като се покрие със следващия лист.

битумен лист на Ондулин

• Закрепването на билните елементи започва от противоположния на преобладаващия вятър край, като се застъпват 12 см. Коват се на всяка вълна, като се използва канап за подравняване.

ONDULINE EASYFIX® е пореден пример за новаторството в ОНДУЛИН и потвърждение на нашето мото – лесно, надеждно, отговорно!

За повече информация посетете фирмения сайт.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *