ОНДУВИЛА 3D – уникално решение за покрива

г. Автор
Ондувила

Керемидата Ондувила е резултат от непрекъснатия иновационен стремеж на фирма ОНДУЛИН.

В този продукт ОНДУЛИН се опита да съчетае естетиката и традицията на керемидения покрив с лекотата и технологичността на листовете „Ондулин”, а резултатът – първата (и единствената засега) 3D битумна керемида в България. „Ондувила” е познат на българския пазар от 2008 г. и успя да завоюва позиции, като се превърна в предпочитан материал за крайните клиенти и за специалистите. „Ондувила” намери приложение, защото предизвика практичния усет и новаторство на българина.

За да отговори още по-добре на високите изисквания на клиентите ОНДУЛИН разработи нова технология, която подобрява естетиката и функционалността на системата „Ондувила”. „Ондувила” вече е много повече от покривен материал. Ондувила е уникално покривно решение и цялостна система, която осигурява надеждност и дълготрайност на достъпна цена.

Ондувила

ЗАЩО „ОНДУВИЛА”?

Естетика и 3D ефект

„Ондувила” придава оригинална визия за покрива в широка цветова гама. Специалната технология на оцветяване, гарантира дълготрайни и непроменливи цветове. Керемидите Ондувила се предлагат в обновени 7 цвята, а новото оцветяване с 3D ефект придава на покрива уникален облик в средиземноморски стил. Хоризонталната сянка, отпечатана върху керемидите създава обемен вид, наподобяващ покриване с керемиди.

Ондувила

Лекота

Като материал от лек тип (тегло под 4кг/м²), „Ондувила” се транспортира по-лесно и по-ефективно, а това води от своя страна до по-малки разходи за строителните обекти.

Лесен монтаж

Керемидите Ондувила могат да се монтират, както върху плътна дървена обшивка (при наклони над 15%), така и върху дървена скара (при наклони над 30%). Не е необходимо нито нагряване, нито лепене, нито подмазване с разтвори, а само заковане с чук и пирони. Лесно се режат без специални инструменти и подготовка. Плоският участък създава възможност за безопасно и сигурно движение по покрива по време на монтажа или ремонтни дейности. Новият покрив може да бъде готов с минимални усилия само за няколко часа. Лесният монтаж означава по-бързо завършване на покрива и по-бърза защита.

Ондувила

Водонепропускливост

Новата „Ондувила” се произвежда по специално разработената технология SealSmartTM, благодарение на която веднага след монтажа, композитният материал се самоуплътнява около всеки гвоздеи, като създава сигурна хидроизолация в местата на пробиване. Допълнителна  водонепропусклива бариера  се създава и от технологията на двете маркирани зони за застъпване.

Термо и звуков комфорт

Керемидите „Ондувила” не са просто покривен материал с различна естетика. Те са разработени с цел повишаване на комфорта на обитаване на подпокривното пространство. Независимо дали времето е студено или горещо, те осигуряват впечатляващ комфорт.  Освен това осигуряват и изключително добра звукозащита и намаляват външния шум, например при силен дъжд, автомобилно движение, уличен шум и др.

Екологичност

Особено важно е да подчертаем, че „Ондувила” е екологичен материал –  не съдържа азбест и други вредни вещества, произвежда се от рециклируеми матерали и за оцветяването се използват естествени пигменти. Производственият процес е с ниска енергоемкост т.е. само 4 kwh на m2 и без опасни отпадъци, а въглеродният отпечатък на производството по-малък в сравнение с други покривни решения.

Ондувила

Висок стандарт на качество

Изборът на „Ондувила” означава избор на висок строителен стандарт. „Ондувила” отговаря едновременно на всички нормативни изисквания, касаещи съвременните строителни материали и на изискванията на концепцията за устойчиво развитие.

– Тъй като Ондувила е единствената вълнообразна битумна керемида, ОНДУЛИН С.А – Франция разработи и регистрира съвместно с UBAtc Европейско техническо одобрение – ЕТА  10/0018. Така потребителите могат да бъдат сигурни, че това изделие отговаря на най-новите изисквания в Европейския съюз и притежава СЕ маркировка.
– Всички материали на ОНДУЛИН притежават сертификат VAR 1016 за рециклиране със силно въздействие, което осигурява елементи за сертифициране на сградата по системата LEED за устойчиви зелени строителни операции.

Ондувила

15 години гаранция

Това не е само обещание, а гаранция за висока отговорност от страна на ОНДУЛИН – световен лидер в производството и продажбата на покривни материали с над 60 годишен опит. Керемидите „Ондувила” осигуряват спокойствие и надеждност на покрива  дълго време. Те изискват много малки усилия за поддръжка, притежават устойчивост на вятър и дълготрайна водонепропускливост. Поради своя специфичен състав „Ондувила” никога няма да корозира, за разлика от металните листове и керемиди.

Широка гама аксесоари

„Ондувила” не е само покривен материал, а цялостна покривна система, която ОНДУЛИН доразви и разшири с още аксесоари – билни елементи, елемент за страничен ръб, универсална обшивка и др. Сега вече клиентите ще могат да се възползват от широка гама прецизно разработени и функционални аксесоари за професионално изпълнение на всеки покривен детайл.

Ондувила

Универсално приложение

Керемидите „Ондувила” могат да бъдат прилагани като основен покривен материал за всички видове сгради, като със своята естетика и традиционен вид позволява оформянето на красива „пета” фасада на сградата. „Ондувила” са подходящ материал и за приложение „Направи си сам”. Могат да се прилагат за леки и временни постройки, като беседки, навеси, градински къщи и др.

Ондувила

Новата „Ондувила” се харесва на всеки клиент

Харесват я архитектите заради 3D ефекта на покрива, който осигурява уникална естетика и заради пълната система от разработени детайли за проектиране.
Харесват я инвеститорите, заради многообразието на цветовете, оригиналния вид и гарантираната дълготрайност.
Харесват я майсторите, заради лекотата, нечупливостта, лесния монтаж и гамата аксесоари.

Ондувила

Вентилация

Вълнообразната форма на керемидата „Ондувила” осигурява висока степен на вентилация. А това води до значително удължаване на живота на покрива. Не е необходимо да се използва система от контралетви, летви и подпокривни фолия.

Икономично решение

За монтажа на „Ондувила” не е задължително да има плътна дървена обшивка. При наклони на покрива над 30% тя може да се монтира само върху дървена скара, което означава до 40% по-малко материал за дървената конструкция. От друга страна „Ондувила” осигурява естетика на покриване с керемиди, но с предимството на изключително по-леката дървена конструкция. Не е необходимо да се използват допълнителни подложни слоеве. И не на последно място, поради изключително лесния монтаж, разходите за труд са по-малки в сравнение с традиционните материали.

Новата „Ондувила” е пореден пример за новаторството в ОНДУЛИН и потвърждение на нашето мото – лесно, надеждно, отговорно!
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *