Освежете дома си с интериорните бои на Сaparol!

г. Автор
Браншове: Бои, Стени
интериорни бои

По нашите географски ширини лятото се приема за сезонът на ремонтите. Ние сме на мнение, че дори малките промени в интериора носят нова енергия и не трябва да се ограничаваме само до лятото, ако искаме да внесем промени у дома или офиса. Ако пък вие сте решили да отделите няколко дни от отпускът си, за да внесете нова енергия у дома, имаме няколко идеи, които може да са ви от полза.

За да се случват нещата по план и да спестите време и средства е препоръчително да избирате системни решения. Независимо дали ще обновявате интериора или ще санирате е важно да избирате един производител на всички отделни продукти, тъй като системите решения са гаранция за устойчивост.

Когато мислим за интериор, в главите ни изкачат комбинации от дивани, мебели и различни цветове. А реално основното в интериора е оформлението на стените, след което всичко останало.

интериорни бои

Когато избирате бои не се ограничавайте само до избора на цвят. Има важни характеристики, за които трябва да следите – клас на устойчивост на мокро триене, клас на покривност, фунгицидни свойства, процент на летливи вещества в боята и др.

Caparol предлага широка гама интериорни бои, които ще отговорят на най-високите ви изисквания.

Колкото и добре да са боядисани стените, винаги има шанс да се изцапат, особено в коридорите и помещенията, в които има по-засилен човекопоток.

Дали една боя може да се почиства или не определя нейният клас на устойчивост на мокро триене. Той измерва колко пъти една повърхност може да бъде почистена, без да остават следи и петна по нея. Най-добрите бои имат клас 1, което се равнява на до 200 цикъла на почистване.

интериорни бои

Препоръчваме да избирате бои с клас 1 устойчивост на мокро триене за помещения като коридори, хол, кухня.

Сред боите, които могат да се почистват и с по-силни дезинфектанти на водна основа са Indekoplus, Premium Clean и Latex Hygiene.

Отличават се с по-фина зърнометрия, която позволява намаляване на полепването на прах. Специалистите от Caparol ни уверяват, че можем да почистим следи от доматен сос, лепило, дори и маркер. И стените отново ще заблестят!

интериорни бои

Едно от най-деликатните помещения у дома – банята е предизвикателство, тъй като е подложена на непрекъсната влага. Тя е предпоставка за образуване на така нежелания и нездравословен мухъл.

За да предотвратите появата му помага боята FungiStop. Със силно фунгицидно действие тя предотвратява образуването на мухъл и плесен. Може да се тонира в цветли нюанси, което ви предоставя допълнителни възможности за цветово оформление.

Освен важните характеристики, за които трябва да следите е добре да знаете какъв вид финиш искате – мат или гланц. Имайте предвид, че ако изберете гланцови бои, основата на  стената трябва да е перфектно гладка, тъй като всяка една малка неравност ще си личи! Затова ние ви препоръчваме да изберете матов финиш.

Гамата матови бои Caparol съдържа минимум 5 различни вида, една от които е  Capasilan. Силиконова матова интериорна боя е лесна за нанасяне, с много добра покривност и е изключително подходяща за помещения с неблагоприятно осветление! С дълго отворено работно време Capasilan търпи корекции на повърхността и се отличава с много добра дифузионна способност. Тя се характеризира с минимизирано съдържание на летливи органични съединения, без активни разтворители и много важни без неприятни и вредни изпарения. Това я прави подходяща за използване и през зимните месеци.

интериорни бои

Ако харесвате тъмни и наситени цветове и искате да направите една или две стени като акцент, трябва да внимавате.

Тъмните цветове са много капризни и лесно може да останете недоволни от крайния резултат! Най-честите оплаквания са следите от валяци след изсъхването на боята.

Решението е Caparol PremiumColor. Тя е интериорна боя, която се полага като финишен слой, тониран в подобен цвят, върху предварително боядисаната повърхност в желания цвят.  Получавате матови повърхности с висока устойчивост на натоварване, със специална яркост на цветовете без ефекта на кадифето (следи по стената, след като я докоснете), който се забелязва при много наситени цветове. Нюансите остават непроменени във времето, без петна от употреба или следи от първоначалното нанасяне върху повърхностите – направо мечта

За да си спестите бъдещи главоболия ви препоръчваме да се консултирате при избора на интериорна боя. Специалистите на Caparol ще ви дадат детайлна информация за важните характеристики, а вие може да се гмурнете в морето от цветове, които предлагат.

Посетете шоурума им. Доверете се на професионалистите.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *