PERI демонстрира иновативни решения за строителната площадка на Bauma 2022

г. Автор
Браншове: Кофражи, Скеле
PERI

Дигиталните технологии предоставят нови възможности на проектиране за строителните компании и архитектите

От 24 до 30 октомври 2022 г. под мотото „Shaping the future“ PERI ще демонстрира своите продукти на щанд FN 719 в изложбената зала в Мюнхен Bauma 2022.

В допълнение към впечатляващите експонати, демонстрациите на живо, личните дискусии и информационните събития PERI е подготвила и много други изненади. Изложението ще Ви предостави възможност да се запознаете отблизо с цялостното портфолио от дигитални услуги и продукти, както и с иновационните технологии.

peri

Със своята широка гама от дигитални услуги и продукти PERI подпомага развитието на цифровото бъдеще на строителството. В портфолиото ще откриете решения на широк спектър от проблеми –  от първоначалната визуализация на строителния проект до възможността за наблюдение на крайните резултати с прецизна точност. В допълнение към собствения софтуер за планиране, системния конфигуратор, библиотеката с компоненти на PERI за BIM софтуер и портала за клиенти myPERI, PERI предлага и сензорни технологии за определяне на условията на материалите, както и множество други иновативни технологии.

PERI работи за развитието на цифровата трансформация

peri

Всички решения на PERI имат една обща характеристика. Те опростяват изпълнението на проекти за кофраж и скеле и употребата им е изключително. „С нашите дигитални решения ние сме в състояние да генерираме допълнителна добавена стойност за основните процеси на нашите клиенти. Дълбоката трансформация на методите и процесите в строителството, от дигиталните технологии, ни позволява значително да повишим ефективността, безопасността и автоматизацията“, коментира Мишел Зигер, ръководител на отдела за дигитални продукти и услуги на PERI Group.

peri

Независимо дали в офиса или на строителната площадка, решенията за цифрово планиране на PERI опростяват планирането на процеса на проектите за кофраж и скеле и предлагат реалистична визуализация на планирането на проекта. Портфолиото непрекъснато се разширява. То включва ценни приложения, свързани с продуктите, за прости изчисления със системите на PERI и цялостен софтуер.

Цифровото предлагане на PERI е решение на проблема с недостига на квалифицирани кадри в строителния бранш. С автоматизираните работни процеси, както и с по-ергономичните, по-чисти и по-безопасни условия на труд, използването на инструментите на PERI създава нови възможности за квалифицирания персонал в дългосрочен план.

peri

Посетителите на търговското изложение ще имат възможност да изпробват софтуера и инструментите на PERI, да видят различни примери от проекти и да се запознаят с разширените възможности за планиране на различните приложения. Освен това PERI предоставя и цялостен поглед върху това как може да изглежда бъдещето на дигиталните приложения.

Оптимизирани процеси на бетониране със сензорната технология на PERI

PERI съвместно с PERI InSite Construction (ISC) разработва и представя портфолио от сензори, което обхваща цялостния процес на бетониране и оптимално допълва общите кофражни системи. Благодарение на цифровото наблюдение на температурата, определянето на зрелостта на бетона и следенето на налягането на бетона, сензорната технология работи точно там, където липсват висококвалифицирани работници и дългогодишен опит в бетонирането. Тя е незаменим помощник на квалифицирания персонал на обекта при вземането на информирани решения относно процеса на бетониране. Например оптималното време за удряне може да се определи въз основа на значими данни в реално време, без да се налага да се разчита на таблици и емпирични стойности. Освен това дигиталният анализ на бетона се характеризира с устойчивост, тъй като без проблеми могат да се анализират и модифицирани, адаптирани бетонни формули.

Поглед към бъдещето на строителството

peri

Строителният бранш се променя по-бързо от всякога. С оглед на световната тенденция за недостиг на работна ръка и жилища, повишаването на производителността е основно предизвикателство за строителната индустрия. Ето защо PERI се занимава активно с проучване на иновативни технологии, които имат потенциала да направят революция в строителната индустрия и жилищното строителство на бъдещето.

Посетителите ще имат възможност още да видят демонстрация на живо на процеса на печат с 3D строителния принтер и да научат повече за цялостното портфолио от услуги на екипа на PERI за 3D печат. Освен това PERI ще представи нови възможности за автоматизирано изграждане на стоманобетонни конструкции.

Разработване на нов архитектурен потенциал

В областта на 3D строителния печат PERI вече няколко години показва своята компетентност и креативност да намира нови пътища, да стимулира и да развива иновативни дори извън традиционния кофражен бизнес. В технологията за печат PERI разчита на порталния принтер COBOD BOD2 на датския производител и пазарен лидер COBOD, в който PERI от 2018 г. притежава дял.

„3D печатът в строителството има огромен потенциал. Ние вярваме в тази напълно нова строителна технология и искаме да развиваме и подкрепяме този нововъзникващ пазар от самото начало. Добрите идеи са едно нещо. Но също толкова важно е да имаме предприемаческата смелост да мислим за нещата по нов начин и да поставяме под въпрос това, с което сме свикнали“, казва Фабиан Майер-Броец, ръководител на отдел „3D строителен печат“ в PERI Group.

peri

Като автоматизиран и адитивен производствен процес 3D строителният печат представлява алтернативен начин за изграждане на къщи. С помощта на 3D принтер могат да се реализират бързо и евтино бетонни конструкции без кофраж и с висока степен на свобода на проектиране. Това прави процеса напълно подходящ за използване в жилищното строителство и при създаването на отделни сглобяеми части. Триизмерното отпечатване на конструкции открива пред архитектите напълно нов потенциал за проектиране, тъй като лесно могат да се разработват и реализират индивидуални конструкции с различни повърхности, форми и цветове. Освен това използването на COBOD BOD2 позволява и използването на различни ширини и височини за слоевете за печат. Друго предимство на метода е, че лесно и бързо могат да се интегрират други професии, например монтаж на изолационни материали или кабелни канали, което намалява степента на необходимата координация и повишава ефективността на строителната площадка.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *