Площад “Централен” в Пловдив с екологични, модерни и иновативни продукти на Semmelrock

г. Автор
Бранш: Настилки
zemmelrock

Като естествено продължение на дългогодишната съвместната работа по реновиране на градската среда и изграждане на инфраструктурни проекти в град Пловдив, проектантите и изпълнителите на площад „Централен” отново се довериха на продуктите с марка Semmelrock.

В търсене на подходящи материали и с фокус върху детайла, за проекта са избрани настилки, голямо форматни плочи, стъпала и облицовка, съобразени изцяло с естетическите и функционални изисквания на авторите и същевременно без да отстъпват от водещите тенденции за ландшафтно оформление.

Плочите PASTELLA GRANDE с формат 60×40 и ARTE сегментен паваж отговарят на стандартите за качество и притежават визия, гарантираща пространствен интегритет с останалите зони в проекта. Естественото и модерно излъчване на митата повърхност на PASTELLA GRANDE оформя съвременната визия на площада и се комбинира с гранитните плочи. Сегментният паваж ARTE 10 с визия на гранит маркира и естествено продължава улиците на древния град Тримонциум. Модерната и иновативна система Einstein® защитава плочите и елементите на ARTE от разместване и деформации дори и при натоварвания от тежкотоварни автомобили с техника за очакваните мероприятия. Подобно на своеобразен мост във времето, ARTE пренася класическото разбиране за гранитен паваж, за да го съчетае със съвременните технологии на производство на бетонови изделия, гарантиращи дълъг живот и устойчивост на настилките в процеса експлоатация.

Като специалисти при осигуряването на цялостни решения за оформление на заобикалящата ни среда, Semmelrock предложи елементи, с които да се изградят стъпалата към Западните пропилеи. Блокчета за стъпала от серията Bradstone Lias в цвят пепеливо сиво, осигуряват стилистична завършеност без да нарушават усещането за автентичност на археологическите разкопки и без да създават усещане за имитация.

zemmelrock

Вдъхновяващият дизайн и отличните експлоатационни характеристики на клинкерните плочи PENTER KAMPEN предизвикват въображението и разчупват възприятието за стандартен строителен продукт за настилка. В този проект предимствата на керамиката и оригиналният дизайн на плочите са използвани като елемент от ниската градинска архитектура. Те са употребени за изграждане на пейки и обличане на клоцове около островите с дървета и зелена растителност. Благодарение на тяхната устойчивост на големи температурни амплитуди и UV лъчи, те запазват цвета и здравината си, с което са отлична алтернатива на дървото.

zemmelrock

В своето портфолио Semmelrock включва системни решения, които покриват най-високите изисквания за иновативност и екологичност. За площад “Централен” Semmelrock предложи ново поколение фугираща смес с отлични експлоатационни характеристики. Специално разработеният продукт за екстериори фуги, Stones Eco е сертифициран от ЕCO Institut, като екологичен и безвреден за хората. Благодарение на точно подбраните компоненти, уникалните свойства на Stones Eco се отличават с това, че фугиращата смес e водопропусклива и предотвратява поникването на трева между настилката. В дългосрочен аспект Stones Еco e устойчиво решение, което гарантира нисък разход за поддръжка на фугите, а настланата площ запазва естествената си и атрактивна визия.

Semmelrock предлага на своите клиенти и партньори функционални, екологични и рентабилни решения с добавена стойност, с които се създават хармонична и екологична жизнена среда.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *