Плюсовете на живота под покрива

г. Автор
под покрива

Таванските помещения са вдъхновение за интериорни дизайнерски решения, както за професионалистите, така и за техните обитатели.

Идеята за създаване на жилищно пространство на тавана е предизвикателство, а процесът до постигане на крайната цел е вълнуващ и творчески. В живота на тавана има нещо специално и вълшебно, то е напълно различно от всички останали жилищни пространства. Ако Вашите намерения са да обитавате тъкмо такова помещение, на първо място обърнете специално внимание на качеството на конструкцията, издръжливостта и добрата изолация и оставете интериорния дизайн накрая да подслади удовлетворението от създаването на идеалното жилищно пространство.

под покрива

Подпокривното пространство притежава уникална и приказна атмосфера. Въпреки че доскоро таванското помещение се свързваше основно с художници и техните ателиета или за хора с по-ниско имуществено състояние, днес то се превърна в тенденция при избора на жилищно пространство поради своя чар и изобилие от светлина.

Защо живот на тавана?

Факторите, които повлияха популяризирането на живота под покрива, е сериозното развитие на качеството на строителните материали и самото строителство. Поради това, независимо дали вече живеете на тавана, просто се премествате в него или го изграждате от нулата, от изключително значение е подборът на материали и проверката на съществуващите дадености. Препоръчително е да се консултирайте с експерти преди да вземете решения за дългосрочно настаняване под скатовете на Вашия покрив. Изборът Ви трябва да съчетае естетиката и качеството. Таванските помещения са наистина неизчерпаем източник на вдъхновение, чието обзавеждане може да радва цели генерации и отключва море от креативност и експериментаторски дух.

Добрият покрив е ключът към качественото жилищно пространство

под покрива

Преди да подредите или закупите таванско помещение внимателно проверете състоянието на покрива и се консултирате с експерт относно конструктивните дадености и евентуалните бъдещи ремонти. Можете да направите това отвън с подробен оглед, като се убедите, че всичко е на мястото си и здраво закрепено. Задължително е да видите пародифузното фолио под самите керемиди и се уверете, че не е компрометирано, за да предотвратите по-късно евентуалното проникване на вода, която да се просмуче между конструктивните елементи. Ако няма проблем отвън, проверете отдолу за светли и тъмни петна от долната страна на керемидите. Ако констатирате, че покривът ви трябва да се ремонтира или се нуждае от цялостна подмяна, помислете добре за избора на подходящите керемиди, преди да се впуснете в скъпи ремонти. В допълнение към качеството на продукта е важно той лесно да може се монтира върху съществуващата конструкция, ако тя е достатъчно запазена и здрава. Това би ви спестило време и пари. Такива керемиди са тези със способността да се приплъзват. В съчетание с качествен, дълготраен и естествен материал като глината, произведени според най-високите строителни стандарти, ще имате идеално решение за ремонт на стария или изграждане на нов покрив.

под покрива

Покривните системи Tondach можете да намерите на пазара в различни варианти според климатичните условия на региона, в който живеете и в широка гама от цветове за всеки стил и визия. При изграждането на обитаемо подпокривно пространство, освен качеството на керемидите, е необходимо да обърнете внимание и на наклона и конструкцията. Най-икономичното решение е класическият двускатен покрив. Той се отличава с по-добро запазване във времето и икономия на енергия от цели 25-35%. Освен това е по-добре защитен от дъжд и сняг, вятър и буря, но и от външен шум.

Таванни и стенни решения и изолация

Качественото строителство и добрата изолация още в началото в крайна сметка ще ви спестят много енергия и пари в бъдеще, така че нека вашето вдъхновение бъде траен и ефективен продукт. Решенията за стени Porotherm са оптималното решение за оформление на таванско помещение. Керамичните блокове с вертикални кухини, са издръжливи и осигуряват бързо и лесно изграждане и са логичен избор за всички конструкции и преустройства на подпокривното пространство.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *