Подови шумоизолационни решения от Weber – по-малко шум и повече комфорт

г. Автор
shumoizolatzia

Според последните проучвания, ударният шум е едни от основните фактори за дискомфорт в начина на живот. Шумни съседи и домашни любимци са най-често срещаните оплаквания в жилищните сгради и хотелите.

shumoizolatzia

В съвременните условия на търсенето на повече комфорт, висок стандарт на живот и добавена стойност на офертата, бъдещите новодомци се насочват към сгради, в които рисковете от ударен шум са минимизирани. Когато избират място за почивка, туристите отбелязват на първо място спокойствието и изолираността си от съседите. Затова все повече инвеститори избират подови шумоизолационни решения, които гарантират удобство, уют и комфорт на своите клиенти.

Подовата шумоизолация е перфектно решение за справянето с шумните съседи. Тя възпрепятства разпространението на ударен шум в конструкцията на сградата и може да осигури намаляването на ударния шум с до 31 dB. Едно от решенията на Weber за редуциране на ударен шум е тънката шумоизолационна мембрана weberfloor 4955.
shumoizolatzia

Дебелината на продукта е само 2.5 мм. Положена със замазка от 7 см, тя редуцира ударния шум с 23 dB. Това решение е подходящо за реновиране на стари сгради с ограничена височина на помещенията. Важно предимство на тази система е лесното полагане благодарение на вградената лепенка за закрепване на две съседни парчета.

shumoizolatzia

Допълнителен плюс е фактът, че продуктът е подсилен срещу нараняване по време на изпълнение на замазката.

При търсене на добри топлотехнически показатели на помещенията, много добро решение е комбинирането на топло и шумоизолация с продукта две в едно – weberfloor Comfort Lite.

shumoizolatzia

Тя е лесна и бърза за полагане, подходяща е за подово отопление и осигурява максимален комфорт на живеене. За разлика от стандартните топлоизолационни плочи, не е необходимо да се лепи за основата и по този начин пести време. Предлага се в две дебелини – 30 мм и 50 мм, като със замазка от 70 мм, намаляват шума с до 25 dB, а коефициентът на топлопреминаване е ʎ=0.042 W/mk. При преминаване на тръби, шумоизолацията може да бъде изрязана и комбинирана с по-тънък продукт.

shumoizolatzia

Важно е полагането на шумоизолацията трябва да се извърши върху здрава, равна и чиста чиста основа и да бъде непрекъснато. За да се избегне прехвърляне на ударния шум към стените и колоните, те се облепят в основата си с лента от същия материал.След полагането на шумоизолацията е необходимо да се защити като се покрие с плаваща замазка. Tя трябва да бъде направена с дебелина по-ниска от акустичната лента по стените, за да се предотврати разпространението на звука по тях.

Плаващата армирана замазката може да бъде направена с weberfloor basic или със саморазливна подова замазка weberfloor 4010.

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *