Покривни климатични апарати с термопомпа на Hoval – оптимално решение за индустриални сгради

г. Автор
Hoval

14 покривни климатични апарата тип RoofVent® и TopVent®, всеки работещ в комбинация с термопомпа, гарантират приятен вътрешен климат в производствената база на PMS Elektro- und Automationstechnik в Австрия. PMS е производител на електротехнически и автоматизационни решения вече почеве от 15 години.

Hoval

Компанията, намираща се в австрийския град Свети Стефан в долината Лавантал, се развива неимоверно бързо през последните години. При последното разширение и изграждането на новия производствен завод, PMS се спря на решение с модулна климатизация от Hoval.


PMS Elektro- und Automationstechnik GmbH е надежден партньор за цялостни решения в областта на електротехниката и технологиите за автоматизация и подпомага индустриални клиенти със специфични изисквания и проекти както в Австрия, така и на международния пазар.

Задание от PMS

Площ на сградата: 8500 m²;
• Пресен въздух: 7000 m²/h;
• Височина на залата: 6 м;
• Топлинна мощност: 420 kW;
• Охладителна мощност: 420 kW;
• Контролни зони: 5 зони;
• Брой служители: 120;
• Лесен монтаж;
• Модулно надграждане;
• Лесно обслужване;
• Бърза възвръщаемост;

Предложението на Hoval

За отговори на поставените изисквания специалистите от Hoval избраха 2 броя покривни апарати RoofVent®, които осигуряват необходимото количество пресен въздух за служителите чрез използване на високоефективна рекуперация. За осигуряване на останалата топлинна и охладителна мощност бяха избрани 12 покривни апарата TopVent® TP-6, които работят на рециркулация. Всички 14 покривни апарати са свързани автономно с термопомпи, монтирани на покрива в близост до тях.

Hoval
120 служители работят в комфортна среда

„Когато компаниите говорят за добра атмосфера на работното място, мнозина мислят само за служителите в офиса. За нас е важно цялата работна сила да се чувства комфортно и да се възползва от идеалните условия на околната среда, в които да работи“, коментира генералния мениджър Алфред Кробат.

Как се стигна до изборът на модулна ОВК система?

Hoval

Първоначално за новата индустриална сграда е било предвидено подово отопление и охлаждане. В процеса на работа PMS разглежда различни решения за климатизация и финално се спира на децентрализираното решение от Hoval. Тъй като новата сграда беше в напреднал стадий на дизайн, компанията трябваше да действа бързо: „Имахме много малко време да проектираме решението за климатизация на новия завод. Но благодарение на улеснения дизайн и краткото време за доставка на модулната система на Hoval, PMS успя да започне работа в халето навреме благодарение на новата концепция за климатизация“,коментира Кристоф Щайнхойслер, ръководител на продуктовия мениджмънт за климатични технологии в Hoval Austria.


Децентрализирано и автономно с термопомпи

Hoval

Покривните апарати RoofVent® и TopVent® са комбинирани с термопомпи с мощност 30 kW, които автоматично регулират мощността си според изискванията на отопление или охлаждане в залата. PMS скоро ще включи фотоволтаична система на покрива, което ще позволи захранване на климатична система с енергия, която те сами ще произвеждат.


„Гъвкавата и лесна за внедряване модулна система на Hoval отговаря на всички наши изисквания“, спеделя Алфред Кробат Генерален мениджър на PMS Elektro- und Automationstechnik.

HovalRoofVent® RP е покривен климатичен апарат с рекуперация, за отопление, охлаждане и вентилация на големи еднообемни сгради. Той се отличава със следните характеристики:

• Оползотворява енергия до 86% с високоефективен пластинчат топлообменник Hoval;
• Ефективно разпределя въздуха в целия обем на сградата чрез вграден въздушен инжектор Air-Injector, което минимизира загубите на топлина;
• Бърз и лесен монтаж, доставя се предварително окабелен, а това спестява разходи и време за монтаж;
• Икономия на пространство, тъй като се монтира на покрив и не изисква техническо помещение и въздуховодна мрежа;
• Не прекъсва производствения процес, тъй като сервизното обслужване се извършва от покрива и не нарушава работата на служителите в завода;
• Инвестицията се изплаща бързо, поради високата степен на рекуперация и ефективното затопляне на целия обем на халето.

HovalTopVent® TP покривни апарати на рециркулация за отопление и охлаждане на халета, с автономна термопомпа притежава следните отличителни характеристики:

• Система без въздуховоди за лесен монтаж и свободно подпокривно пространство;
• Гъвкавост и лесно надграждане на системата, чрез образуване на отделни зони;
• Голям асортимент от мощности и типове, за осигуряване на оптимални условия за отопление и охлаждане във всяка зона.
• Лесен монтаж, доставят се готови окабелени за лесно свързване към мрежата. Това спестява време и средства за монтаж.


*Видеото има автоматични субтитри, които можете да включите от менюто в долния десен ъгъл.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *