Последователност в усилията за устойчивост – втори продукт от програмата ОЛ ИН на Баумит

г. Автор
Бранш: Мазилки
Баумит Солидо 160 Ол Ин

Баумит България продължава своята програма за устойчивост, като пуска на пазара нов продукт – Баумит Солидо 160 Ол Ин.

Баумит Солидо 160 Ол Ин представлява заводски приготвена суха циментова замазка, която е с иновативна технология на торбата. При разбъркване торбата се разтваря и става хомогенна част от разтвора. Баумит Солидо Ол ИН 160 може да бъде разбъркан с опаковката, както в гравитачен смесител, така и с ръчен миксер. На една торба от 25 кг се добавят от 2,7 до 3 литра вода. Преди разбъркване част от водата се налива в смесителния съд, след което се поставя торбата и доколкото е възможно се намокря цялата ѝ повърхност с останалото количество вода. Предимството на замазката в торби е, че разбърквате точно толкова, колкото Ви е необходимо.Баумит Солидо 160 Ол Ин

Продължителността на разбъркване е минимум 4 минути. За създаването на още по-добър свързващ мост между бетонната основа и замазката, особено при полагане на замазката на по-тънък слой (30-40мм), препоръчваме предварително изтегляне на гребен на лепило Баумакол ПроПлюс – за вътрешни помещения или Баумакол ФлексУни – за външни условия.


Така получената замазка се изтегля, изпердашва и заглажда. Ако все пак има неразтворени частици от торбата, те не представляват недостатък на продукта. Те или се притискат в разтвора, или се отстраняват.
Впоследствие замазката се пази от бързо изсъхване. При висока температура, вятър и други фактори, които могат да предизвикат бързо пресъхване на замазката, през първите няколко дни след полагането ѝ е добре тя да бъде поддържана влажна чрез поливане с вода или покриване на повърхността ѝ с PVC фолио.

Замазката Солидо ОЛ ИН 160 съхне без напрежения и накрая получавате качествена повърхност.

От много години насам Баумит създава системни решения от своите продукти, които се грижат за здравословен живот и щадят околната среда. Качествените продукти, положени прецизно създават условия за комфортен начин на живот и добра почивка. Затова и постоянното изпитано качество на замазката ОЛ ИН Солидо Е160 може да допринесе много освен за солиден под и за комфорт. Масивните строителни материали, какъвто е ОЛ ИН Солидо Е 160 действат като акумулатори, поглъщащи, съхраняващи и отделящи енергия. С други думи, помещенията с по-голяма термично акумулирана маса се прегряват много по-бавно и съответно изстиват много по-бавно. Благодарение на това свойство масивните строителни материали влияят пряко на усещането за комфорт в помещенията и сградите. Когато към това се прибави и предимството при преработката да нямате отпадъци от опаковки, ефектът става много голям.




Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *