Представяме ви ДАУ БЕНТА България – част от голямото семейство на DAW Germany

г. Автор
Caparol Factory

ДАУ БЕНТА България е част от голямото семейство на DAW Germany (Deutsche Amphibolin-Werke von Robert Murjahn Stiftung & CO KG) – производители на професионалните продукти за довършителни работи в строителството. Благодарение на натрупания опит и професионализма на фирмите включени в групата DAW Group, ДАУ БЕНТА БЪЛГАРИЯ ЕООД има възможност да предложи на българския пазар висококачествени интериорни и екстериорни бои CAPAROL, специално разработени декоративни техники – CAPADECOR, професионални подови покрития – DISBON, интегрирани топлоизолационни системи CAPATECT, системи за реновиране на исторически паметници – HISTOLITH, системи за защита и реновиране на бетон – DISBOCRE.DAW Benta germany  
Основана през 1895 г. от Роберт Муриан под името „Deutsche Amphibolin – Werke“, тя се развива като една от най-големите компании в сектора. Фирмата има девет производствени локации в Германия, всяка от тях с определена продуктова насоченост, както и огромен Дизай център, в които работят архитекти и дизайнири, които създават новите теднденции в интериорните и есктериорните покрития. „DAW SE“ има присъствие в повече от 50 държави. Фирмената философия на компанията е насочена към удовлетворяване на потребителските нужди с висококачествени и безвредни продукти. Изпреварила с години съвременните изисквания за енергийна ефективност на сградите, компанията DAW въвежда още през 1975г. първата интегрирана топлоизолационна система в Германия. Позната под наименованието „ETICS“, системата включва цялата съвкупност от елементи, необходими за изграждането на топлоизолирана фасадна обвивка с добър външен вид, която намалява разходите за отопление и подобрява значително микроклимата в помещенията.

Днес, групата на DAW SE, осигурява пълния набор от финишни продукти за строителството. Основен бранд в групата е CAPAROL. Тя предлага иновационни системи за топло и хидроизолация. Част от тези иновации е топлоизолационният продукт CAPATECT DALMATINA, патент на CAPAROL.
Caparol Dalmatina 
Изработен на основата на експандиран полистирол с графитени перли, продуктът постига висока изолационна стойност при една и съща дебелина на изолиращия панел. Равномерната плътност на материала осигурява стабилност при термично натоварване на фасадите, като предпазва шпакловъчния слой от напуквания. Не е чувствителен на слънце, позволява бърз и качествен контрол на изпълнението.

Важна част от топлоизолационната система са довършителните слоеве на фасадата.

Гамата от предлагани финишни покрития е най-голямата на Българският пазар. Иновативните продукти с изключителна здравина и устойчивост на UV лъчи , безкомпромисната разходна норма и разнообразие, както като видове, така и като модерна визия, дават възможност за нови и модерни решения в облика на една сграда.

Карбоновата мазилка и нано-кварцовата технология за фасадни покрития на CAPAROL са продукти от ново поколение без аналог на българския пазар.
Капарол карбон
С помощта на специално разработените за ETICS системите, иновативни декоративни техники за фасада, се постига устойчивост, перфектна визия и индивидуалност на фасадата. Огромната палитра от 500 специално подбрани цветове дава възможност за изработване на оригинални архитектурни решения. Единствено CAPAROL притежава цветови картел А1. Мазилките и боите отговарят на най-високото качество на свързващите вещества (клас А) и неорганични пигменти (клас 1), които са устойчиви на UV лъчи и осигуряват дълготрайност във времето дори и при много наситени цветове.

Съхраняването на естетичния вид на фасадите във времето изисква използване на продукти с голяма здравина и дълготраен живот. Те трябва да осигурят дълготрайна защита от вредните влияния на атмосферните условия. Новото поколение продукти на DAW за външно покритие са устойчиви на замърсяване. Материалите запазват своя цвят и строително-физични характеристики. Разработката на NQG – продукти за външно покритие на базата на нанокварцова решетка, осигурява запазване на първоначалния им вид във времето срещу допълнително замърсяване.

CAPAROL осигурява на българския пазар едни от най-висококачествените системи за интериорни и екстериорни бои, грундове и лакови покрития. Предлаганите интериорни бои са с най- висок клас на устойчивост на триене и най-висок разход на покривност. С помощта на специално разработените интериорни декоративни техники се постига устойчивост и перфектна визия. Огромната палитра от4 500 специално подбрани цветове дава възможност за изработване на оригинални архитектурни решения и гарантира висока устойчивост срещу избледняване. Лазурните лакове позволяват дървените повърхности да бъдат третирани красиво и с дълготраен ефект.
латексови бои Caparol
„DAW SE“ е носител на много международни награди за иновации в сферата на продуктите за довършителни работи в строителството. На Европейския панаир през 2010, Caparol е награден със златен медал за създаването на система за реставрация и обновяване на исторически сгради.

Като участник в Глобалната Спогодба на Обединените Нации (Global Compact of the United Nations), Световния Съвет за Устойчиво Развитие, Европейската Асоциация за Топлоизолационни системи ETICS и др., фирмата работи съгласно най-високите стандарти за устойчивост и сигурност. Носител на най-високия сертификат за екологичност – EPD (environment product declaration).

През тази година тя получи и приза за компания произвеждаща екологични и устойчиви продукти за строителната индустрия. Като финалист за устойчивост, CAPAROL надделя сред стотици конкуренти в сектора.

„Като двигател на иновациите DAW SE илюстрира как устойчивостта, като цел определя предприемаческите действия и с широка гама от екологични продукти, които мотивират клиентите си да преосмислят идеите си“, обясни журито. Церемонията по награждаването се състоя на 8 декември пред около 1 200 поканени гости в Дюселдорф.
DAW ceremony
Топлоизолационните системи на CAPAROL са напълно подходящи за фасади на нови сгради, саниране на високи жилищни сгради и паметници на културата. Прилагането на продуктите на DAW SE в знакови проекти като националния стадион в Пекин и Алианц Арена в Мюнхен, реновирането на сгради с историческа стойност в Италия, Берлин и Москва са доказателство за високото им качество. Санираните със системи на CAPAROL сгради добиват индивидуалност и повишават стойността си с уникалните декоративни покрития на фирмата.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *