Рейнарс Алуминиум представя „M House“ – вила на мечтите

г. Автор
Рейнарс Алуминиум

Проектът „M House“ се превръща във вила на мечтите, благодарение на хармоничната комбинацията от дърво, тухла и заобикалящата природа. Къщата е разположена във Волунтари, северно предградие на румънската столица Букурещ.

Черният алуминиев профил и стъклото, използвани за фасадата, придават на „M House“ модеренистичен вид. Интериора и екстериора се свързват по невероятен начин, тъй като обширните стъклени повърхности достигат от пода до тавана.

През 2000 година собствениците купуват този имот, близо до Букурещ в безднадеждно състояние. Шумът дължащ се на близкото летище, както и липсата на топлоизолация са огромно предизвикателство за тях. За щастие местната архитектурна компания Fabrica de Arhitectura поема нещата в свои ръце. Високоизолационни алуминиеви плъзгащи се врати, прозорци и решения за окачени фасади на Reynaers превръщат това невзрачно място в невероятна вила „M House“.

Даниел Попеску, старши архитект и главен изпълнителен директор на архитектурната фирма Fabrica de Arhitectura, винаги се стреми да създаде уникални и устойчиви домове. „Имахме нужда от решение за откритите стъклени повърхности от северната страна на сградата“, казва Попеску. „За да постигнем по-висока степен на изолация, ние избрахме алуминиеви профили Reynaers.“ В резултат на това „M House“ отговаря на нивата за изолация на пасивни сгради. 

Рейнарс Алуминиум

Дизайнът на „M House“ съдържа много „smart“ функции за подобряване на неговата топлоизолация, докато се бори с шумa, причинен от пистата на близкото летище. 

Рейнарс Алуминиум

Когато се разхождате из невероятната градина на вилата, може да видите различни алуминиеви решения на Reynaers, всички с вграден троен стъклопакет. Прозорците MasterLine 8-High Insulation + (HI+) изглеждат красиво и осигуряват пълно спокойствие на обитателите си. „M House“ разполага, както със стъклени ъгли, така и с отварящи се ъглови варианти на системата ConceptPatio 155-Lift & Slide (LS). Архитектът избира тези специфични плъзгащи се решения на Reynaers, защото те създават широки панорамни гледки без фиксирани алуминиеви профили, блокиращи изгледа.

Рейнарс Алуминиум

Отварящият се ъглов вариант на плъзгащата система ConceptPatio 155-LS предлага впечатляваща гледка към градината на вилата.

Рейнарс АлуминиумАрхитектът Даниел Попеску добавя: „Ние от Fabrica de Arhitectura се опитваме да се обградим с хора, пълни с душа, с много опит и отдаденост. И когато работите заедно с опитни партньори като Reynaers Aluminium, възможностите изглеждат безкрайни.” Доверието между партньорите е ключът към всеки успешен проект и вила „M House“ потвърждава това още веднъж.

Рейнарс Алуминиум
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *