Решения за перфектни интериорни стени и тавани от КНАУФ

г. Автор
Браншове: Мазилки, Стени, Тавани
обработване на фуги Knauf

Системи за обработване на фуги и шпакловане на повърхности при гипскартонени и гипсфазерни плоскости

Получаването на гладка повърхност зависи не само от майстора, но и от продуктите, с които той работи. Разликата в качеството на шпаклованите стени и тавани при дневна и изкуствена светлина се вижда с просто око, когато не са изпълнени по система с подходящите продукти. Съществуват 4 категории за качество на повърхността в зависимост от оптичните изисквания към крайния резултат.

обработване на фуги Knauf

Q1 – Най-ниското (технически необходимото) ниво на качество за повърхности, върху които ще се полагат плочки, декоративни елементи или слой груба декоративна мазилка.

Система Кнауф за постигане на Q1

Фугата се обработва за Q1 като се нанася слой с Knauf Uniflott, Knauf Fugenfuller Leicht или Knauf Fill&Finish само в участъка на фугата с фугопокривна лента Кнауф за запълване на канта на плоскостта, след което се шлайфа. Ако е необходимо се правят малки корекции със същия фугопълнител. След боядисване, фугата между плоскостите е различима при критична или коса светлина. Препоръчва се в помещения с минимални изисквания за качество.

Q2 – Стандартни оптични изисквания за ниво на качеството на обработка на повърхността при средно и грубо структурно покритие на стените и таваните; за капково и структурно боядисване/покритие; за декорация със зърнометрия > 1 mm. Отклонения не са изключени, особено при коса светлина.

Система Кнауф за постигане на Q2

След като е осъществено запълване на фугата с качество Q1 и последващо шлайфане , се полага слой Knauf Fugenfuller Leicht или Knauf Fill & Finish или Knauf Super Finish върху цялата повърхност на фугата и зоната около нея, след което се шлифова. Постига се много добра повърхност. Има риск за видимост на фугата след боядисване при критична и коса светлина.

Q3 – Ниво на качеството на обработка на повърхността при средно и грубо структурно покритие на стените и таваните; боядисване с неструктурирани бои/покрития и гладка повърхност; за декорация със зърнометрия < 1 mm. Отклонения не са изключени, особено при коса светлина.

Система Кнауф за постигане на Q3

След като е осъществено запълване на фугата с качество Q2 и последващо шлайфане, се полага слой готова шпакловъчна смес Knauf Fill & Finish или Knauf Super Finish върху цялата повърхност на плоскостта като се прави тънкослойна шпакловка с дебелина от 0,5 мм до 1 мм, за да се получи еднаква повърхност на плоскостите с зоната на фугата по отношение на покритие, след което се шлайфа цялостно. Постига се много добра повърхност. Има риск за видимост на фугата след боядисване при критична и коса светлина.

Q4 e ниво на качеството за най-високи оптични изисквания към крайните повърхности. Изискването е повърхностите, стените или тавани да са гладки и подготвени за декоративни покрития, бой или тапети. При критична и коса светлина се минимизират до максимум евентуални нежелани оптични дефекти и сенки на повърхността.

Система Кнауф за постигане на Q4

След като е осъществено запълване на фугата с качество Q3, върху цялата повърхност на Кнауф плоскостите се полага готова шпакловъчна смес Knauf Fill & Finish, Knauf Super Finish, Knauf Finitura или Knauf Ready Fix Roll&Spray с дебелина на слоя минимум 1 мм за постигане на перфектна повърхност. Фугите между плоскостите са покрити и неразличими при критична и коса светлина, с което се постига перфектно завършена повърхност на плоскостите подготвена за финално декоративно покритие.

Онлайн Кнауф симулатор за качество на повърхността и калкулатор за изчисление на разходните норми
Вижте тук разликите в гладкостта на повърхността при различния вид осветление с интерактивния симулатор на Кнауф. Лесно и бързо може да се изчисли разходната норма на продуктите за фугиране и шпакловане с безплатното мобилното приложение PERFECT SURFACES.

Избора на правилния продукт Кнауф зависи от основата, желаното качество на повърхност, начина на полагане, вида на финалното декоративно покритие.

За декоративните покрития ( бои, мазилки, тапети и др.) спазвайте инструкциите на производителя.

Повече информация и безплатната консултация може да получите ако се свържете с нас на 0700 300 03 или с наш регионален търговски представител: www.knauf.bg.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *