Reynaers Aluminium представя бутикова жилищна сграда В73

г. Автор
Reynaers Aluminium
В73 - бутикова жилищна сграда с безпрецедентни по своя вид извити форми на фасадната обвивка

Запознайте се с B73 – изключително красива жилищна сграда на бул. Джеймс Баучер в София, която се откроява с безпрецедентни по своя вид извити форми на фасадната обвивка.

Алуминиевите профили на Reynaers Aluminium – Белгия са създадени специално за този проект и са базирани на система Concept Wall 60.

Рейнарс се справи успешно с невъзможното на пръв поглед предизвикателство за изработване на огъвки с променлив радиус и с почти пълната липса на повторяемост в радиусите. За да се осъществи забележителния вълнообразен модел на фасадата, екипът за специални обектови разработки на Рейнарс в Белгия прилага иновативен подход. С помощта на професионалистите от BestBend успяват да огънат профилите до формата на перфектна елипса с променлив радиус както никога досега.

Архитектите от студио СТАРХ избират черно-бялата фасадна облицовка и големите вълнообразни рамки на прозорците, за да създадат една динамична визия. „Това е най-сложната фасада, която някога сме правили“, казва Светослав Станиславов, главен архитект на СТАРХ. „Комбинацията от твърд повърхностен материал със сложни 3D форми е много рядка за България. Ето защо ние се обединихме с Reynaers Aluminium, за да завършим този високостандартен строителен проект.”

Reynaers Aluminium
В73 – впечатляващ екстериор и интериор на фоайето

Системата ConceptWall 60 следва безпроблемно извивката на външната фасада, като внася слънчева светлина от всеки ъгъл. Невероятно гладките вълни придават на сградата изумителен характер. Приземният етаж е предназначен за търговски обекти, а на останалите пет етажа са разположени луксозни жилища. Всеки етаж се състои само от един апартамент, който улавя светлината от двете страни на улицата.

Reynaers Aluminium
В73 – уюта на вашият дом в оживена София

„Нашият проектантски екип разработи проектно решение на ConceptWall 60, за да спомогне тази уникална фасада да се откроява още повече“. Подсилените профили могат да носят стъклопакети до 450 кг и да поддържат дори най-тежко натоварените точки в наклонените или извити фасадни конструкции. Например, дори разстояние на светлия отвор от 6,4 метра от пода до тавана не е проблем за тази система. Ако искате да запълните големи обеми с много светлина, стъклото е правилният начин. И ако имате нужда от огромни стъкла, вградени в огънати алуминиеви фасади, вашето решение е Reynaers Aluminium.

Reynaers Aluminium
B73 се очертава като една от най-новите модерни забележителности на София

Когато преминете през квартала, ще забележите как сградата взаимодейства с околните уютни ресторанти, кафенета и магазини. Сградата B73 е бутиков проект с неповторим екстериор и прекрасен интериор, творческо съвършенство в най-чиста форма.

Благодарение на своя изненадващ и иновативен дизайн, B73 получи множество местни и международни награди за дизайн, като например престижната Architecture MasterPrize.

Reynaers Aluminium

Алуминиевите системи на Reynaers са идеални за вашите проекти. За максимална слънчева светлина през целия ден, от всеки ъгъл и всяка извивка в стаята.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *