Съвременни и ефективни решения за паркове и градини

г. Автор
ВИ ДЖИ ЕФ

Стремежът към доближаване до природата и постигане на елегантна и естествена визия е основно предизвикателство пред архитектите и проектантите на зелени пространства.

ВИ ДЖИ ЕФ
Съвременни и ефективни решения от ВИ ДЖИ ЕФ за паркове и градини

За изграждането и оформянето на амфитеатър и част от парка към луксозен жилищен комплекс, специалистите от направление „Ландшафт“ във фирма ВИ ДЖИ ЕФ предложиха и доставиха материали, напълно вписващи се в околната среда.

За постигането на завършен вид на конструкцията отново е използван естествен материал. Дървените елементи, в комбинация с камък, създават уютна визия и комфорт.

Едно от предизвикателствата, пред които беше изправен екипът на фирмата, беше и стабилизирането и подсигуряването на средно- и едроразмерната растителност в комплекса. Проектното решение предвиди засаждането на някои от дърветата под определен ъгъл, при което традиционното укрепване с дървени колове е неприложимо. ВИ ДЖИ ЕФ достави иновативни системи за подземно стабилизиране, благодарение на което всички дървета изглеждат така, както в естествената им среда.

Различните системни решения за подземно стабилизиране в продуктовата гама на ВИ ДЖИ ЕФ, могат да бъдат монтирани в почти всички типове почви, а монтажът им е опростен и не изисква специални умения.

ВИ ДЖИ ЕФ

Предвидено е и решение за алейната мрежа на парка. За изграждането на стабилни алеи от инертен материал е използвана системата EcoWeb Garden, която позволява естественото дрениране и поемането и преразпределянето на големи натоварвания. По този начин носимоспособността на основата се повишава и така се елиминират деформациите, в следствие на трафика.

ВИ ДЖИ ЕФ

Специалистите от ВИ ДЖИ ЕФ имат капацитета да предложат различни видове решения свързани с ландшафтното проектиране и озеленяване, в съответствие със световните тенденции за устойчив ландшафт. За по-подробна информация, моля посетете сайта www.vjflandscape.com или се обърнете към ландшафтните архитекти в офиса на ВИ ДЖИ ЕФ.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *