Semmelrock представя система за импрегниране Finalit®

г. Автор
Finalit-stroiteli-bg.com

В процеса на експлоатация всяка настилка е подложена на вредното влияние на агресивни атмосферни въздействия, замърсявания или влага. За да ограничите последиците от тези фактори на Ваше разположение са професионалните препарати за почистване и импрегниране на настилки Finalit.
За да гарантира качествeн резултат марката предлага решения за импрегниране, които се използват отделно или в система, съобразно проблема. Защитният филм предотвратява проникването на вода и течности, и защитава вътрешността на изделието от оцветяване. Импрегнаторите с марка Finalit са подходящи за естествен камък, клинкер, бетонови изделия и др. Употребата на качествени импрегниращи препарати запазва красивата визия на алеите, терасата или пространството около басейна.

За постигане на удовлетворяващ краен резултат е необходимо, предварително, да се вземат предвид няколко фактора:

  • Вид на материала – Тъй като абсорбиращата способност се определя от хигроскопичността на материала, най-добрият ориентир за необходимото количество от препарата е опитът на място. Направете тест с препарата върху 1 m², за да получите информация за съответния разход.
  • Замърсяване – За да не се компрометира ефекта от препарата, повърхността трябва да бъде чиста и суха. Ако е необходимо да се извърши основно почистване или обработка на повърхността с цел премахване на силни замърсявания /циментов шлам, мазни петна, жълти петна, ръжда и др. / на Ваше разположение е системата за почистване и поддръжка ‘’Finalit’’.
  • Температура – Препоръчително е при работа с препарати Finalit Nr.21S, Nr.22 и 25 температурата да бъде над 10°C.

Базова защита с Finalit® Nr. 21S – Препарат за запълване на пори

Препаратът е водоразредим и може да бъде нанесен, както преди монтажа, така и върху вече положена настилка. Незаменим помощник, той играе ролята на водоразредим грунд преди импрегниране, а при лепене, остатъците от фугиращата смес върху повърхността ще бъдат лесно премахнати. Ако материалът е силно хигроскопичен, Finalit Nr. 21S запечатва порите, за да бъдат защитени срещу проникване на влага.
Препаратът е изключително полезен и в случаите, когато е необходимо заздравяване на компрометирани пясъчник или лято терацо, както и при запълване на пукнатини и реновиране на стари стъпала или варова мазилка. Finalit Nr. 21S също така защитава от появата на петна от водни кристали.

Премиум защита с Finalit Nr. 22 Защитен импрегнатор

Като част от системата за импрегниране е препоръчително Finalit Nr. 22 да се нанася след предварителната обработка с Finalit Nr. 21S. Той e подходящ за всички видове материали, осигурява защита срещу петна и замърсявания, а влагата в основата може да се изпари, но не и да проникне от вън. Тъй като Fianlit Nr. 22 не образува затворен филм, няма опасност от отлюспване. Под влияние на повъхностното напрежение хидроперленият  ефект изчезва след около един месец, но защитата остава. Препаратът е безвреден за хранителни продукти, устойчив на UV, луга и хлор, защитава и от графити.

Премиум защита с мокър ефект с Finalit Nr. 25

 Погрижете се за настилката в градината или естествения камък в дома и подчертайте тяхната красота. Премиум защитният импрегнатор Finalit Nr. 25 интензифицира цветовете и същевременно предпазва от образуване на петна и замърсявания. Подходящ за всички видове  материали /естестевен камък, клинкер, бетон, гранитогрес и др./, препаратът се използва в комбинация с Finalit Nr. 21S. Безцветен и безвреден за хранителни продукти, устойчив на UV, луга и хлор, Finalit Nr.21 e отворен на дифузия и защитава от графити.

Finalit-stroiteli-bg.com-1

За да използвате възможностите на препаратите с марка Finalit® следвайте указанията, отпечатани на етикетите и в техническата информация за продуктите, качена на сайта на Semmelrock.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *