Сертифицирана херметична система за прозорци от Тytan

г. Автор
tytan

Връзката между дограмата и стената е едно от най-критичните места за топлинни загуби в сградата. Топлинните загуби се генерират от неправилен монтаж на дограмата, които достигат до 25% от всички монтажи. За да намалим топлинните загуби в сградата, ние трябва не само да изберем енергийно-ефективни прозорци (с най-добрият U коефициент), но също така трябва да имаме коректна инсталация и да използваме висококачествени материали за изолация на фугите около дограмата.

% Топлинни загубиtytan

Ключов фактор за коректна и правилна инсталация на дограма е плътността на уплътнението между дограмата и стената. Ключовата задача на Tytan Professional Air Tight Window System е да предпази овлажняването на процепа около прозореца и стените. Използвайки Tytan ProfessionalAir Tight Window System ние редуцираме появата на мухъл, гъбички и топлинни мостове. Трите най-важни предимства на Tytan Professional Air Tight Window System са:

сухи прозорци без влага, мухъл и гъбички-най-честите причини на алергии и заболявания;
отлична топлоизолация на монтираните прозорци; – студеният въздух не прониква вътре в помещението, топлият въздух не „бяга” от помещението;
перфектно херметизирано уплътнение около монтираната дограма минимизира загубите на топъл въздух от помещението, което редуцира нуждите от отопление и намалява сметките.tytan
Какво е херметична инсталация ?

Херметичната инсталация редуцира проникването на влага и предпазва от избягване на топъл въздух навън. Също така позволява на влагата в помещението да излезе навън и не позволява на студен въздух да проникне в помещението.

Как да осъществим правилен монтаж на херметична инсталация?

Най-доброто решение е да използваме полиуретанова пяна и ленти за дограма във фугите между дограмата и стената. Полиуретановата пяна е отличен топлоизолатор, докато лентите редуцират миграцията на влага и въздух.

Херметичност и изолация на връзката

Във връзка с най-добрите строителни практики, коректно уплътняване на дограмата трябва да бъде извършено според следното правило: по-плътно вътре отколкото навън”.

Този ефект е постигнат, благодарение на създаването на три, коопериращи се слоя: вътрешен, среден и външен.
tytan
Вътрешен слой

Вътрешна изолационна лента, създаваща бариера за водните пари, което предпазва топлоизолацията (полиуретановата пяна) от влага и предотвратява
„бягството” на топлината навън.

Среден слой

Полиуретанова пяна е отговорна за топло и акустичната изолация на връзката между дограмата и стената. Освен това, ПУ пяната редуцира топлинните мостове и помага за по-добрата звукоизолация на помещението.

Външен слой

Предпазва дограмите и стените от дъжд, вятър и студ. Освобождава излишната влага навън, но в същото време не позволява на влагата да прониква навътре.

Налични системи за монтаж на дограми:
tytan
tytan

 

Хората, които търсят това, също търсят и фирми за дограма


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *