Сигурни и иновативни фасадни решения от Caparol

г. Автор
caparol

Когато избираме топлоизолационна система, освен какви плочи ще използвате – бял EPS, EPS Dalmatina или вата, от огромно значение е и избора на правилната фасадна мазилка.

Пазарът предлага голямото разнообразие на финишни продукти за фасади, което  прави избора на крайния потребител много трудна. Затова трябва да се отдели повече време при избора на фасадна мазилка!

Качествата на едно фасадно покритие, както и неговата дълготрайност се определят от два основни показателя – водопоглъщаемост и паропропускливост.

Коефициента на водопоглъщаемост W /W1, W2 и W3/ показва какво количество вода ще попие финишния продукт при обливане с вода за определено време, например при дъжд. Колкото повече вода попива, толкова по-бързо ще се разруши мазилката и срока на експлоатация намалява.

При клас W1 количеството вода е > 0,5 kg/m²h0.5; при клас W2 е между ≤ 0,5 и > 0,1; при клас W3 водата е ≤ 0,1 kg/m²h0.5 . Тоест мазилка с клас W3 е с най-добри показатели.

Caparol

Другия важен показател е паропропускливостта V, [g/( m²d)].

Той показва свойството на материала да пропуска пари, през определена площ за единица време. Колкото по-висок е този показател, толкова по-добър е продукта.

Caparol


Като се има предвид тази информация, лесно можем да направим заключението, че мазилките от най-висок клас са онези, които имат V1 и W3 като показатели. Клас V1 /висок/: Преминаване на водни пари V, [g/( m²d)]: >150; Дифузионен еквивалент дебелина въздушен слой Sd, m: <0,14

Caparol предлага висококачествени фасадни мазилки – силиконови, силикатни, карбонови, които се отличават с много добри показатели.

Представяйки своите продукти различните производители и търговци боравят с понятия, които не дават ясна представа за качествата на рекламираната стока.

Например терминът „силиконова мазилка“ би трябвало да означава мазилка от висок клас, докато „полимерната мазилка“ е от по-нисък клас. Малко известен е фактът че, че няма стандарт за „силиконови“ мазилки, както има за силикатната мазилка например. Ако добавим 10 ml силиконова емулсия в полимерната мазилка, можем да сложим етикет, че е силиконова и да я продаваме на по-висока цена.

Дали обаче тези 10 ml емулсия са променили класа на крайния продукт…? Разбира се, че не!

Caparol

Силиконовите мазилки Caparol са с точна рецептура и с високо съдържание на силиконова смола. ThermoSan, Silicon Fassadenputz и Silacril Fassadenputz се отличават с висока пропускливост на водни пари, много висока устойчивост на UV лъчи, което гарантира фасадата Ви да не избелява, устойчиви са и на други агресивни атмосферни влияния, като градушка например.

Демонстрацията, която колегите от Caparol Германия показаха на FAF 2019

Равномерното разпределение на водата, спомага по-бързото изсъхване на фасадата.

CaparolИновативната технология с нано-кварцова решетка на ThermoSan предпазва фасадата от поява на мухъл и друг вид организми.

Нанотехнологията е специална композиция от пигментни съставки и пълнители, която позволява на покритието да постигне изграждането на решетка от миниатюрни пори на повърхностния слой, в резултат на което разпространените в околната среда замърсители (органични и неорганични частици) не са в състояние да се „захванат” за основата и в последствие биват отмити от дъждовете или отнесени от вятъра.

По този начин фасадата Ви ще е винаги чиста!Освен с истински силиконови мазилики, Caparol предлага и карбоновите мазилки, които ще запазят фасадата Ви здрава и след много силна градушка или друг вид механичен удар.

Една фасадна система е изложена на различни механични натоварвания като удар, надраскване и други. ETAG 004 поставя минимални изисквания на устойчивост на удар от 3 и 10 J. Със системите от Carbon Edition може да се постигне устойчивост от 10 до 60 J, като запазват своята цялост дори при удари от топки и градушка.

Caparol Carbon Edition

Мазилките са подсилени с карбонови нишки и се предлага в две структури – драскана и влачена. Фотокаталитичното действие на Carbon Fassadenputz и CarboPor придават способността за самопочистване и защита на мазилката против замърсяването й с микроорганизми.

Мазилките предлагани от Caparol гарантират здрава и чиста фасада десетилетия напред. Освен, че предпазват сградата от атмосферните влияния и я правят красива, мазилките подобряват и топлоизолационните й свойства, което от своя страна създава здравословен микроклимат у дома.

Ако имате затруднения в избора, не се колебайте и се свържете с търговските представители на Caparol. Те ще Ви помогнат с информация, която ще улесни избора Ви.

Може да посетите шоурумът на Caparol, а ако искате да сте от първите научили последните новини свързани с продуктите, може да ги видите във Facebook.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *