Система за хидроизолация за мокри помещения и тераси от Thrakon

г. Автор
thrakon-hidroizolatzii

Елементи на системата
thrakon-hidroizolatzii
Thrakon Profi Sealing Membrane e eластична мембрана за хидроизолиране на подове в мокри помещения и външни тераси. Премоства пукнатини до 1 mm.

DSF-300-Hydrosptop-thrakon DSF 300 Flex Hydrostop e пастообразна еластична хидроизолация за тераси, балкони и мокри помещения. Използва се за полагане на снадки и ленти в системата с Profi Sealing Membrane на Тракон.
Thrakon-hidroizolatzii-izolatzii
Tape KF 12/7
е хидроизолационна лента за обработка на фуги и връзки между “под-стена“ и “стена-стена“.
thrakon-hidroizolatzii-
VKW 126 Flex
  e eластично циментово лепило за керамични, теракотни и гранитни плочи и за залепване на Profi Sealing Membrane. Служи за хоризонтална и вертикална употреба.
Цвят: сив, бял
Клас: С2ТЕs1

Подготовка и полагане на продуктите от системата за хидроизолация

1. Нарежете предварително необходимите парчета от мембраната Profi Sealing Membrane според размера на пода, който ще се обработва. Преди залепване на мембраната основата се грундира с акрилен грунд Thrakon Status Aquadur. Нанесете лепилна циментова смес (лепило за плочки клас C2 при вътрешна употреба и клас C2 TEs1 при външна употреба) с неръждаема назъбена маламашка (гребен) 4 x 4 mm или 5 x 5 mm.

2. Поставете внимателно мембраната върху нанесената на гребен лепилна циментова смес и притиснете добре с помощта на гладка маламашка като избягвате образуването на въздушни джобове и образуването на гънки. Долепете плътно всеки следващ слой мембрана като не оставяте разстояние/фуги между тях. Отстранете излишната лепилна смес от мембраната.
thrakon-hidroizolatzii
3. Ъглите на помещението и връзките „под-стена“ и „стена-стена“ се обработват с готови ъгли и хидроизолационна лента Thrakon KF 12/7, които се монтират и залепват върху вече залепената мембрана с помощта на течна хидроизолационна паста DSF 300 Flex Hydrostop.
thrakon-hidroizolatzii
4. Всички фуги/снадки между отделните слоеве мембрана се обработват с хидроизолационна лента Thrakon KF 12/7 (или наразани от мембраната ленти с ширина 10 cm), която се монтира и залепва с течна хидроизолационна паста Thrakon DSF 300 Flex Hydrostop. Върху вече залепената мембрана може веднага да започнете лепене на плочки с подходящо циментово лепило за плочки.thrakon-hidroizolatzii5. След залепване на плочките фугирайте с циментова или епоксидна фугираща маса и обработете ъглите и връзките „под-стена“ и „стена-стена“ с подходящ силиконов фугопълнител.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *