Система за полагане на клинкер от ARDEX и КЛИНКЕР-БГ

г. Автор
клинкер

Клинкерът е подходящ за облицоване на помещения, изискващи устойчивост на изтъркване, като градински решения и облицовка на камини.

Клинкерът се използва и в жилищното строителство. Изключително предпочитани заради своята здравина и вечна експлоатация, клинкерните настилки са едни от най-търсените в магазините и шоурумите. Поради високия клас на устойчивост на всякакви атмосферни влияния, той е подходящ за поставяне на тераси и стълбища, около басейни и камини.

Освен като част от жилищното строителство клинкерните плочки и елементи са предпочитани като настилка в индустриални съоръжения – при изграждане на мандри, рафинерии за олио, винарни изби и други обекти, в които има засилена употреба на киселинни продукти или интензивно метеорологично въздействие.клинкерПодходящ за залепване на клинкер е лепилният разтвор ARDEX X 30.
Той може да се употребява за вътрешно и външно приложение, за под, за тънко-, средно- и дебелослойно полагане на нечувствителни на влага, плочи от естествен камък и бетон. ARDEX X 30 е специално пригоден за полагане на плочки с голяма разлика в дебелините и с голямо собствено тегло. Продуктът е подходящ е  за средно- и дебелослойно лепене на стъпала от бетон и естествен камък. Гарантира сигурност на залепване чрез усилване с фазери. Дебелината на залепване е до 30 мм.
клинкерДруго лепило, подходящо за залепване на клинкер е ARDEX X7F. Употребява се за вътрешно и външно приложение, за стена и под, за полагане на плочки от теракота, керамика и фаянс, гранитогрес, мозайка от стъкло и порцелан, бетонови плочи и нечувствителни към влага естествени камъни, с изключение на мрамор. Лепилото е подходящо за гранитогрес при вътрешно приложение, за полагане на подходящи строителни плоскости, например гипскартон, изолационни плоскости от твърди пенопластии, минерални влакна, плочки и плоскости върху замазки с подово отопление, полагане на плочки в плувни басейни, залепване на шумоизолационни вати и подложки.
клинкерВисокоякостната фугираща маса ARDEX GK е подходяща за фугиране на клинкер. Продуктът се използва за фугиране на плочки и нечувствителен към влага естествен камък в работилници, автомивки, басейни, производствени помещения, стълбища, подлези, балкони и тераси. Високоякостната фугираща маса ARDEX GK е студоустойчива и устойчива на луги. Употребява се за за ширини на фугата над 4 мм.
клинкер

КЛИНКЕР-БГ предлага широка гама естествени цветове клинкер с:

• гаранция на цветовете;

• 4 пъти по-устойчиви от бетоновите павета;

• най-висок клас абразоустойчивост – до 40 пъти по-ниска от тази на бетоновите;

• възможност за възпроизвеждане на фигури и различни модели на подреждане;

• не е нужда последваща поддръжка;

• всяка от страните може да бъде приложена;

• екологично чист материал, без изкуствени примеси;

• лесни за демонтаж и пренареждане;

• не изисква замазка и изолация против влага;

• лесен монтаж.
клинкер
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *