Системни решения от ВИ ДЖИ ЕФ – Хотел Александрия Клуб Белведере

г. Автор
vjf

В тематиката на летния сезон Ви представяме един ваканционен комплекс с модерна визия, разположен в сърцето на курортния град Приморско, в който ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг предостави решения и изпълни хидроизолации в основи и покриви, подпорни конструкции от габиони и система за екстензивни зелени покриви „GreenSky”.

ОСНОВИ

По фундаментните плочи и сутеренните стени на сградата ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг положи два пласта хидроизолационни SBS битумни мембрани „Venus FC 3 mm”. Мембраната се отличава с много добра огъваемост и подсилена армировка, което я прави изключително подходяща за полагане в основи и сутеренни стени.

ВИ ДЖИ ЕФ

ПОКРИВИ

Всички топло и хидроизолационни детайли по покриви, тераси и основи на сградите са доверени отново на професионализма на ВИ ДЖИ ЕФ и са изпълнени с битумни мембрани.

Техническото решение за изграждане на зелените покриви в комплекса, включва два пласта хидроизолационни мембрани – първи пласт „Gemini P 3 mm” и втори кореноустойчив пласт „Gemini Garden P 4 mm ADD”.

Конвенционалните покривни конструкции са изпълнени с два хидроизолационни пласта – „Gemini P 3 mm” и „Gemini PGR 4.5 kg” с минерална посипка. Положените мембрани притежават висока устойчивост на топлина, а покритието от минерална посипка на втория пласт защитава от UV лъчи и повишава допълнително живота на битумната мембрана.

ЗЕЛЕНИ ПОКРИВИ

Търсенето на иновации в строителството, както и необходимостта от повече зелени площи, все повече водят до изграждането на вертикални и покривни градини. На площ от 240 м², ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг достави и положи иновативната система за екстензивни зелени покриви „GreenSky”.

ВИ ДЖИ ЕФ

“GreenSky” е иновативна система за покривни градини, съставена от няколко компонента:

– Водозадържащ текстил;
– Мембрана с дренажни и водозадържащи функции със специално проектирана повърхност, предпазваща изнасяне на торфения субстрат;
– Висококачествен, олекотен торфен субстрат с вулканична лава, допълнително обработен срещу развитие на плевели;
– Седумни чимове, армирани с биорогозка, с минимум 90% покритие с растения;
– Перфорирани Г-образни алуминиеви профили, предотвратяващи запълването на улуците с почва и позволяващи безпрепятствено дрениране на водата;
– Поливна система, осигуряваща воден ресурс през горещите летни месеци.

Системата за екстензивни зелени покриви „GreenSky” има изключителни предимства, благодарение на нейния нисък профил (едва 80 мм), малката товароносимост, бърз монтаж и минимални грижи по поддръжка.

ПОДПОРНИ КОНСТРУКЦИИ ОТ ГАБИОНИ

На територията на комплекса ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг достави и монтира габиони за направа на подпорни стени и огради.

ВИ ДЖИ ЕФ

Заложи се на доказани и изпитани във времето системни решения, които осигуряват високо качество и гаранция за дългогодишна и безпроблемна експлоатация.

В офисите на компанията в София, Пловдив, Бургас и Варна ще откриете специалисти, готови за съдействие и консултация по детайли и конкретни решения във всички направления.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *