SKY IS THE LIMIT – изпълнение на многофункционална сграда „ЕСТЕРА“ с PERI системи

г. Автор
peri

Минавайки по столичния булевард „Черни връх“, няма как да не забележим новостроящата се мултифункционална сграда „Естера“.

Тя впечатлява, както с размерите си, така и със своя архитектурен дизайн. Удобство и изисканост са двете думи, с които може да бъде описана бъдещата сграда в квартал Кръстова вада. Много от обемите на сградата сменят ориентацията си, което допринася за нейната визия, но и за предизвикателствата при техническото решение.

peri

PERI е водещ производител на кофражни системи и скелета. С централата си във Вайсенхорн, Германия, компанията предлага най-високо качество в изпълнението на сгради и съоръжения. PERI залага на иновациите, високата технологичност и сигурност, за да може да отговори на високите очаквания от страна на инвеститори, строители, архитекти и проектанти. В България присъства на пазара вече 20 години и продължава да бъде сигурният партньор за кофраж, скеле и компоненти на най-значимите обекти.

Техническо решение

peri

Съчетанието на различни системи от продуктовото портфолио на PERI дава възможност за бързо, лесно и безопасно обезпечаване на изискванията на обекта.

Традиционното заскеляване на такъв тип обект се извършва с дублиращо скеле, което значително увеличава времето за изпълнението му. За това за обекта е избрано фасадно скеле от система PERI UP Easy, което позволява бързо, лесно и безопасно изпълнение на надлъжни конзоли до 3m, смяна на равнината на скелето, изпълнение на ниши към сградата със сложни форми и поставянето на напречни конзоли навън от сградата.

peri

В дадени зони е нужно към основното скеле да се монтира допълнително скеле, за да се обслужат и най-сложните форми на фасадата. Интегрираната розетка към системата фасадно скеле PERI UP Easy и възможността за комбинация с модулно скеле PERI UP Flex дава възможност за  безопасно и лесно изпълнение на конзолни изнасяния надлъжно и перпендикулярно към сградата на всяко ниво със стандартни елементи. Монтирането на конзоли до 1 метър позволява изграждането на платформи за комфортно обслужване на таваните в зоните на  издадените части.

peri

Комбинацията на фасадното скеле с конзоли от системата VARIOKIT дава свобода на монтажа от различни нива. Техническото решение за фасадното скеле на мултифункционална сграда „ЕСТЕРА“ отговаря на високите изисквания за безопасност на обекта по най-ефективния начин. Системата фасадно скеле PERI UP Easy отговаря на всички действащи норми по безопасност, като разполага с пълен набор от обезопасителни елементи – парапети по горно и долно перило, бордови дъски, челни парапети, конзоли за достъп, предварителен монтаж от долно ниво с рамката Easy Frame и др. Скелето е сертифицирано по EN 12810 с клас на натоварване LC3 от 2 kN/m2 за стандартна конфигурация до 24 m височина.

Намаленото с 15 % тегло и възможността на фасадното скеле да се комбинира с други системи от портфолиото на PERI позволява намирането на най-ефективното решение за всеки проект и я прави най-предпочитаната сред всички фасадни системи.

Бързо, лесно и безопасно с PERI!
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *