Sonicboard тип D13 12,5 mm – гипскартонена плоскост с увеличена плътност за звукоизолация

г. Автор
гипскартонена плоскост

Качествена звукоизолация можем да постигнем по два начина. Или като изберем тежка конструкция (плътни тухли, бетон), или около 7 пъти по-лека, но еластична конструкция, която подобно на ресорите при автомобилите, поглъща звуковата енергия, съответно я трансформира в неосезаеми трептения.

Системите на Кнауф представляват точно такива олекотени конструкции, които предлагат много варианти с различни продукти в зависимост от конкретното приложение и функционалност на помещението. В случаите, в които е нужно да се постигне добра звукоизолация  с преградна стена, в системите на Кнауф е възможно да се избира между стандартните изолиращи плоскости (Кнауф А), много добре изолиращите (Кнауф Sonicboard)  и отлично изолиращите (Кнауф Diamant).

Системите за преградни стени представляват конструкции от няколко слоя – среди с различни акустични характеристики. Именно преходът на звука през различните  структури на материалите е ключът към постигане на добра звукоизолация. Освен това, в сравнение с традиционните зидани конструкции, те представляват максимално изгодно решение – лесно за изграждане, леко и значително по-ефективно.

Специалната гипскартонена плоскост на Кнауф Sonicboard тип D13 12,5 mm е отличен пример за плоскост с увеличена плътност за по-добра удароустойчивост  и звукоизолация – с до 3 dB повече от стандартните плоскости.

Важно е да се отбележи, че ядрото на Knauf Sonicboard е от чист висококачествен гипс, не съдържа вредни за здравето вещества. Когато се търси по-висока здравина и устойчивост, както и по-високи нива на звукоизолация, тя е  предпочитана сред останалите плоскости.

Кнауф Sonicboard допринася съществено за сигурността в жилищата. Разпространението на огън и дим в помещенията значително се повлияват от свойствата на използваните материали – гипсът притежава отлични пожарозащитни свойства. Гипскартотената плоскост е негорима, а освен това гипсът съдържа голямо количество вода в молекулата си, с което дава своя принос срещу разпространяването на пожар в сградата. В зависимост от коя система се използва, може да се постигне стена с огнеустойчивост до 60 минути.

гипсокартонена плоскост

Областите, в които гипскартонената плоскост на Кнауф Sonicboard  може да бъде прилагана са:

■ За стена и таван;

■ Вътрешно приложение;

■ Облицовка на стена и таван на конструкция в подпокривни пространства, окачен таван под основен таван или гредоред;

■ Облицовка на неносещи вътрешни стени;

■ Суха мазилка върху бетон, стара мазилка или порест бетон с използване на гипсово лепило Knauf Perlfix и предварително грундиране.

■ Като предстенна обшивка за изравняване;

■ Като предстенна обшивка за допълнителна топло- респ. звукоизолация;

■ Като предстенна обшивка за скриване на тръби;

■ В различни стени за звукоизолация.

Повече информация и референти обекти на гипскартонената плоскост на Кнауф Sonicboard може да намерите ТУК.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *