Status AQUADROP – eкологична полиуретанова боя на водна основа за създаване на „Винтидж” ефект

г. Автор
Браншове: Бои, Грундове
Status-AQUADROP-винтидж боя

Status AQUADROP e висококачествена декоративна полиуретанова боя на водна основа за вътрешна и външна употреба.

Специалната формула на боята позволява обработката на елементи и мебели от дърво като се постига популярният напоследък „Винтидж” (Ретро) ефект, който придава състарен вид на мебели и предмети.

Боята е особено подходяща за боядисване и декориране на врати, каси, рамки, интериорни мебели, градинска мебел, огради и всякакъв вид предмети от дърво като едновременно с това и защитава повърхността от влага и вода.

Status-AQUADROP-винтидж боя

Status AQUADROP се нанася лесно, равномерно и не пожълтява с времето като е устойчива на всякакви атмосферни условия. Боята няма мирис и е абсолютно безвредна за потребителя и околната среда.

Status-AQUADROP-винтидж боя

Чрез различни техники на декорация и обработка се постигат разнообразни индивидуални стилове и визии, които помагат на мебелите да се впишат по-добре в интериора и в цялата концепция на обзавеждането. Техниката на състаряване с визия „Винтидж” може да се прилага, както върху нови, така и върху стари мебели и предмети от дърво, на които искаме да придадем една нова, очарователна визия.

Status-AQUADROP-винтидж боя

При цялостно, плътно боядисване на детайлите с Status AQUADROP се препоръчва повърхността първо да се грундира с Status Polyprimer и след това да се положат два слоя от боята. При полагане на първи слой разредете боята с 5-10% вода (при полагане с четка) или с 15-20% вода (при впръскване). Втори слой се нанася след 5-6 часа. По-тъмни и наситени цветове се постигат чрез нанасяне на няколко слоя от боята.

Status-AQUADROP-винтидж боя

За постигане на „Винтидж” ефект, разредете с 5-10% вода толкова от боята, колкото ще ви бъде необходимо за боядисване на повърхността на детайла и нанесете един или два слоя от нея. След изсъхване на боята, с помощта на абразив (шкурка 150) изтъркайте частично детайлите, за да излезе основата отдолу и да се придаде състарен/ износен вид на мебелите.

За постигане на различна тоналност и постигане на „Рустик” ефект, може да използвате два различни цвята от боята за двата слоя като след изтъркване на горния слой отдолу ще се появи другият контрастен цвят и така ще се постигне различна тоналност на детайла.

Налични цветове
Тониране в цветове от цветовата гама на Thrakon.

Разходна норма
1 L. покрива 10-12 m² (в зависимост от структурата и порьозността на основата)

Инструменти за полагане
Четка, валяк

Опаковка
кутия – 0,750 L
кофа – 2,5 L
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *