STONES ECO – ново поколение грижа за екстериорните фуги от Semmelrock

г. Автор
Бранш: Настилки
semmelrock_STONES-ECO-11

Открийте скритата сила на фугите! 

Освен, че предпазват ръбовете от обрушване, в процеса на експлоатация на настилката, с подходящото решение фугите могат да изпълняват и декоративна функция. Като дизайнер на външни пространства, Semmelrock разбира необходимостта от продукт, който осигурява дългосрочна грижа за фугите, без да пренебрегва естетическата стойност на крайния резултат. 

Фугиращият пясък Stones Eco e най-новото попълнение в портфолиото на Semmelrock. Той е подходящо решение за фуги с широчина от 1 до 20 mm и прекрасно подчертава ефектната картина на повърхността на настланата площ. Трите цвята: сив, базалт и беж гарантират висококачествен финиш от ново поколение.

Освен, че осигурява дизайнерско разнообразие, Stones Eco покрива най-високите изисквания за иновативност и екологичност. Подложен на широкообхватни и независими изследвания от ЕCO Institut, пясъкът е сертифициран, като безвреден за хората и околната среда. 
Благодарение на свързващата добавка Solid Green BinderStones Eco е оптимална алтернатива на традиционните пясъчни и полимерни фуги. Резултат от дългогодишни изследвания, формулата осигурява дълготрайна свързваща сила. Специалната добавка свързва фините скални фракции, а благодарение на отличната адхезия към кантовете на настилката, фугата образува стабилна повърхност за площи с автомобилно натоварване до 3,5 тона, като паркинги и подходи към къщи. Поради своята водопропускливост, Stones Eco е подходящ за обществени и частни проекти, в които настилката е положена по метода “сух монтаж” /върху водопропусклива основа/ и при минимална дълбочина на фугата 30 mm. Благодарение на точно подбраните компоненти, уникалните свойства на Stones Eco не се изчерпват до тук:Без трева

fuga-star-nov-nacin-semmelrockБлагодарение на своята неблагоприятна pН стойност, Solid Green Binder предотвратяват поникването на трева.

Без шлам
bez-shlam-varhu-nastilkata-semmelrock

Благодарение на двустепенната активация при реакция с вода, се предотвратява образуването на шлам. При спазване технологията на полагане, повърхността на настилката запазва естествената си и атрактивна визия.

Самовъзстановявяне

semmelrock-stones-eco-2 Стабилизираните скални фракции са еластични и с редуцирана ерозия. Пясъкът за фугиране се активира след всеки дъжд или при добавяне на достатъчно количество вода. Чрез разширението, евентуалните микропукнатини се затварят.

Безпроблемно реновиране

semmelrock-stones-eco-2
Новият Stones Eco се свързва здраво със съществуващия, а връзката между „нов“ и „стар“ пясък за фугиране осигурява безпроблемното реновиране на фугите.

Лесна употреба

Пясъкът не изисква предварителна обработка преди полагане, дори при широчина на фугите 1 mm. Подходящите условия за работа със Stone Eco са: суха настилка и минимална температура от 2° C.

Повече за продукта и технологията на полагане можете да намерите на корпоративния сайт –  www.semmelrock.bg.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *