Строителен форум 2023

г. Автор
„Строителен форум – 2023“
Михаил Паскалев - Макс Медия България

От 24-ти до 26-ти март в гранд хотел Велинград се проведе третото издание на Строителен форум 2023. Събитието се радваше на голям интерес. Участие взеха представители от водещи архитектурни бюра, строителни и инвестиционни компании, проектанти и интериорни дизайнери.

Участниците в Строителен форум – 2023 имаха възможността да създадат полезни контакти и да се запознаят с най-актуалните тенденции в областта на строителните и архитектурни системи, представени от участниците на форума.

С презентации на събитието участваха Ардекс България, Дау Бента България – Caparol, Reynaers Group, Хьорман България, Топливо АД  и керамичен завод Мирково Оградни системи ЕООД

Ardex-форум-2023

Д-р инж. Явор Стоянов от ARDEX презентира системните решения на компанията за настилки и облицовки на открито.

Ardex-форум-2023

Бяха представени предимствата и отличителните характеристики на продуктите в областта на строителството на басейни. Специално внимание бе отделено на хидроизолационните решения – епоксиден грунд ARDEX EP 500, ARDEX SK, системен грунд и сцепителен мост под ARDEX S 2-K PU при високи натоварвания.


Ardex-форум-2023

Показана бе и система за отделяне от основата и възстановяване, за полагане на плочки, плочи, естествен камък и бетонови плочи – ARDEX SK 100 W. Тя е подходяща при уплътняване на стени и тавани при вътрешно и външно приложение, за балкони и тераси преди полагане на настилки от плочки и плочи.

Ardex-форум-2023

Бяха представени също така и предимствата и приложенията на дренажни системи – WatecDrain KP+, AquaDrain® EK, AquaDrain HB, AquaDrain Т+, AquaDrain SR – единствена по рода си дренажна решетка с канална оптика. Специално място бе отделено и на решенията при отводняване на стъпаловидни конструкции на открито.


Ardex-форум-2023

Представена бе и плаващо положена система за обезвъздушаване и отделяне от основата на настилки при вътрешно приложение IndorTec FLEXBONE-2.


Caparol-форум-2023

Търговският мениджър на Caparol Димитър Пунев представи на гостите фасадни декоративни решения. Акцентът в презентацията бе поставен на финишите с декоративните тухли Meldorfer.

Caparol-форум-2023
Caparol-форум-2023

Разнообразието от размери, цветове и структури на Meldofer предизвика вниманието на аудиторията и множество въпросите и запитванията на щанда на Caparol.

Г-н Пунев представи и различните топлоизолационни системи на Caparol и  патентования EPS DALMATINA, който се отличава с висок клас на устойчивост на пожар.

Caparol-форум-2023

Бяха показани още и специфични системни решения Caparol, с които архитектите и дизайнерите ще имат възможността да осъществят смело своите проекти – Capatect SockelFlex, BossenGewebe.

Caparol-форум-2023
Caparol-форум-2023

Представено бе и най-новото системно решение на Caparol за душ зоната – двукомпонентната полиуретанова смола PU-2K Sealer.

Reunaers-форум-2023

Анна Стайкова от Reynaers Group представи най-иновативните и модерни решения на компанията. Тя е водещ европейски доставчик на висококачествени алуминиеви системи и лидер в разработване на архитектурни решения за окачени фасади, покривни остъклявания, зимни градини, пожаро и куршумоустойчиви дограми, плъзгания, слънцезащити.

Reunaers-форум-2023

Специално внимание бе отделено на една от най-новите системи в продуктовата гама -алуминиевата фасадна облицовка Paralline, която съчетава съвременен дизайн с елегантна естетика и устойчиви строителни решения. Тя предоставя безкрайни възможности за дизайн на архитектите.

Фасадна облицовка Paralline може да бъде безпроблемно свързана и комбинирана с всеки елемент от фасадата на сградата – включително прозорци, врати, окачени фасади и др. Paralline се отличава с лекота на изработката и монтажа, повишава устойчивостта на сградите и подобрява енергийната ефективност.

Специално внимание в представянето бе отделено на системите за панорамно плъзгане Hi-Finity. Предимство на системата е, че комарникът тип „плисе“ е изцяло интегриран в касата, която от своя страна е напълно вградена. Hi-Finity е подходяща за изпълнение на елегантни витражи от пода до тавана и от стена до стена, като прага и релсата могат да бъдат изцяло изгладени.

Reunaers-форум-2023

Презентирана бе и системата за врати и прозорци SlimLine 38. Последните иновации са разработването на няколко вида врати – френски, терасни и входни врати. Те се изработват от един профил с подобрени характеристики.

Reunaers-форум-2023
Reunaers-форум-2023

Показани бяха и фасадните системи МasterPatio – най-добрата двурелсова система на пазара с изключително добра изолация. Тя позволява мащабни размери и плъзгаща се фасада от плоча до плоча.

Reunaers-форум-2023

Впечатление направиха и решенията на дограмата МaserLine  8 – Pivot Panel Door с линейни отводнители с различни варианти за решетка.


Hormann-форум-2023Инж. Владимир Славчев представи компанията Хьорман. Фокус в презентацията бяха алуминиевите и стоманени входни врати за къщи, гаражни врати, гаражни секционни врати Duragrain тип „проектирайте сам“.

Hormann-форум-2023

Специално място бе отделено интериорни врати от дизайнерската серията Plain, кант 4Protect, нови модели дръжки за врати, стъклени вътрешни врати GlassLine Concepto, Slide Compact със страничен елемент, Loft-Design.

Hormann-форум-2023 Hormann-форум-2023
Hormann-форум-2023

Представени бяха и системите за съхранение на двора – къщи за градински инструменти с различни размери, отличаващи се с бърз и лесен монтаж.

Hormann-форум-2023

Разгледани бяха също и предимствата и областите на приложение на различните системи за контрол на достъпа – бариери, боларди, роуд блокери, преграда с шипове. Представен бе мобилния болард от Hörmann – OktaBlock, захранващи станции, бариери от SH Серия и възможните варианти, бариера – SH 50 и SH 100.


Toplivo-форум-2023

Най-голямата компания на пазара за строителни материали Топливо АД бе представена от Антон Иванов – търговски директор на компанията и Стоян Боин. Топливо АД предлага повече от 30000 артикула и е основен дистрибутор на най-големите производители на строителни материали в България.

Toplivo-форум-2023

Представени бяха предимствата, характеристиките и компонентите на двойния инсталационен под и неговите области на приложения. Показана бе и практиката на инсталиране.

Toplivo-форум-2023

Специално внимание бе отделено на различните видове стълби Dolle – тавански модулни, вити и екстериорни.

Toplivo-форум-2023

Презентиран бе и корковият паркет „Wise“ от Amorim – 100 % устойчив материал на базата на корка с твърда сърцевина. Материалът се добива по естествен начин от кората на дърво и е екологичен продукт. Тази подова настилка осигурява идеалното съчетание между красота, комфорт и дълготрайност. Отличава се с идеална звукоизолация, най-висока устойчивост на ударен шум, естествена топлоизолация и невероятен комфорт при ходене. Корковият паркет „Wise“ от Amorim е водоустойчив и много лесен за почистване.

Mirkovo-форум

Керамичен завод Мирково бе представен от Деян Цветков. Компанията е сред водещите производители в производството на качествени керамични изделия по най-съвременни технологии в страната повече от 20 години.


Mirkovo-форум

Фокус в презентацията бе общата история на керамиката, история на керамиката в България и история на керамичен завод Мирково.

Mirkovo-форум
Mirkovo-форум

Представени бяха и различните видове тухли на завода и техните отличителни характеристики – Пролайф тухла 3,85 NF, Пролайф тухла 12/33 N+F, Пролайф тухла 25/38 лека и тежка.


оградни системи форум

На своя презентационен щанд фирма „Оградни системи“ ЕООД запозна гостите със своята работа. Тя е производител на габиони и габиони матраци, двойно-усукана хексагонална мрежа, оградни пана и стълбове, портални и пешеходни врати, ламелни огради, парапети и огради от ковано желязо, плетени оградни мрежи, електрозаварени мрежи и пана, бодлива тел, лазерно рязани оградни пана.

оградни системи форум оградни системи форум

Предмет на дейност са също и изработка на  планки и лазерно рязани детайли, производство на улуци за индустриални сгради и оранжерии, изработваме и индивидуални проекти. „Оградни системи“ ЕООД предлага и лазерно рязане на детайли, огъване с абкант, прахово боядисване на детайли, рязане с гилотина, монтаж на оградни системи.


Макс Медия България ЕООД и строително-архитектурна платформа stroiteli-bg.com благодарят на участниците и гостите! Радваме се, че и през тази година имахме възможността да обменим опит и информация за последните иновации и тенденции в бранша. До нови срещи!

„Строителен форум – 2023“
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *