Сухо строителство с Кнауф в административно-търговски център „Сувенирна палата“- гр. Враца

г. Автор
сухо строителство Кnauf

Системите за сухо строителство диктуват съвременните тенденции за изграждане на сгради от еднофамилни къщи, хотели, офиси до мултифункционални спортни съоръжения.

Необходимостта от многофункционалност на площите, задължителна безопасност, икономическа целесъобразност при строителство и експлоатация, звукоизолация и здравословен микроклимат са важни аспекти при проектирането, изпълнението и обитаването на една обществена сграда.

сухо строителство Кnauf

През миналата година във Враца стартира строежът на нов административно-търговски център – Сувенирната палата със системи за сухо строителство Кнауф.

Сградата на три етажа и четвърти терасовиден е разположена на мястото на бившата Сувенирна палата в града и е с разгърната застроена площ в размер 2165,10 кв. м. В обекта са разположени търговски площи, офиси на Общината и художествена галерия. Главен изпълнител на обекта е фирма Инекс Трейд ЕООД.

сухо строителство Кnauf

Защо са избрани системите Кнауф за оформяне на вътрешните площи?

Редица са предимствата и ползите. Системите за стени и тавани на Кнауф покриват всички изисквания за целесъобразно усвояване на пространството, звукоизолация, огнезащита и здравословен микроклимат. Освен това изпълнението им е бързо и лесно. Не на последно място екипът на Кнауф България е на разположение за съдействие и техническа консултация по време на всеки етап от проектирането и изграждането на сградата.

В обекта са изпълнени преградни стени, които увеличават използваемото пространство и подобряват звукоизолацията в помещенията. Представляват единична конструкция от метални профили, съчетана с двуслойна облицовка с гипскартонени плоскости от всяка страна и изолационен слой от минерална вата. Кнауф шахтовите стени, монтирани в сградата, са едностранно облицовани метални щендерни стени с клас на огнеустойчивост и със звукоизолация за затваряне на инсталационни шахти. Огнезащитата е гарантирана, както отвътре, така и отвън.

Общите части на сградата, където има голямо движение на хора, изискват специфично акустично решение. Смесицата от ехо и реверберация причинява дискомфорт. За да се избегне това, окачените тавани в коридорите и фоайетата на сградата са изпълнени със система за окачен таван с перфорирани гипскартонени плоскости Cleaneo Akustik. Освен, че подобряват акустиката, зеолитът в ядрото на плочите Cleaneo Akustik намалява вредните вещества във въздуха. В помещенията таваните са по система Кнауф D112, изградена от метална конструкция от CD профили на две нива, която е комбинирана с облицовка от гипскартонени плоскости.

сухо строителство Кnauf

Инвеститорите и строителите, които мислят за околната среда, използват в сградите си продукти със сертифицирано производство за устойчиво ползване на природните ресурси. Гипскартонените и гипсфазерните плоскости Кнауф притежават Екологична продуктова декларация, която обхваща всички аспекти на въздействие върху околната среда, които производството на плоскостите причинява – от добива и обработката на всички суровини и входящи материали до излизането им от завода.

сухо строителство Кnauf

Вижте повече информация за системите Кнауф и техните характеристики.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *