Термопомпата Belaria® pro – част от иновативните системните решения Hoval

г. Автор
Hoval

Термопомпите се превръщат в предпочитан източник на енергия, осигуряващ не само ефективно и икономично отопление, но и интелигентно охлаждане и битова гореща вода. Hoval съчетава тези технологии с изключителни материали и иновативен дизайн, поставяйки термопомпите в центъра на своите системни решения за жилищни обекти.

В гамата продукти на Hoval можете да откриете всички видове термопомпи като геотермалните тип Thermalia® UltraSource® T, използващи енергията на земята и подпочвените води, така и термопомпи въздух-вода моноблок Belaria® и сплит системи UltraSource® B. Големият диапазон от мощности позволява прецизен избор за най-подходящия тип за всеки един проект от малки къщи, дори апартаменти, до по-големи едно- или многофамилни къщи.

Hoval Belaria® pro – термопомпата, която гледа към бъдещето

Hoval

От 2025 г. термопомпите ще трябва да създадат значително намаление на стойността на GWP (потенциал за глобално затопляне) на хладилните агенти. Моно-сплит модули, които тежат по-малко от 3 kg и използват частично флуорирани хидрофлуоровъглеводороди, вече няма да могат да надвишават гранична стойност от 750. Затова новата термопомпа Belaria® pro въздух/вода от Hoval вече използва естествения, екологичен хладилен агент R290, чиято изключително ниска GWP стойност от 3 го прави много добър избор.

Hoval

Belaria® pro също се отличава и по отношение на двете налични версии на дизайна: компактният дизайн има интегриран 300 l резервоар за битова вода плюс 100 l технически буферен резервоар. Той включва впечатляващо компактно вътрешно тяло, което може да се монтира на стената. Благодарение на вградения си превключващ вентил, той подготвя топла вода по-бързо и също така е гъвкав в способността си да се комбинира с резервоар за съхранение на вода за отопление и битова вода. И двете версии се управляват от TopTronic® E и разполагат с вградена функция за охлаждане, CleverCool.

Hoval

Комфортната и компактната версия могат да бъдат интегрирани невероятно добре в съществуваща отоплителна система. С пакета екстри HovalConnect, термопомпата може да бъде свързана към интернет и управлявана през смартфон или компютър. „В допълнение към модерните системи за подово отопление, Belaria® pro е в състояние да доставя топлина и на конвенционални радиатори“, коментира Кевин Аленспах, продуктов мениджър за термопомпи и слънчева енергия, Hoval Group. „Когато става дума за обновяване на по-стари сгради, съществуващите радиатори могат да бъдат използвани повторно, спестявайки разходи.“

Hoval

Тиха и икономична


Новата термопомпа въздух/вода Belaria® pro е практически безшумна, излъчвайки ниво на шум от само 27 dB(A) от 5 метра разстояние. Модулацията също поддържа работата тиха.

С клас на енергийна ефективност A+++, Belaria® pro е и изключително икономичен. В комбинация с висококачествени компоненти, включително контролера TopTronic® E, той е в състояние да оптимизира отоплението и охлаждането в съответствие с прогнозата за времето.

Лесен за монтаж

Както вътрешните, така и външните тела на Belaria® pro идват готови за свързване. Двете единици просто свързват подаващата и връщащата линия и насочват топлата вода в къщата. Компактните размери също така правят транспортирането лесно, а вътрешните тела Belaria® pro преминават лесно през стандартните врати.

Системните решения на Hoval отговарят на основните търсения на клиентите, фокусирани върху следните аспекти:

Използване на възобновяема енергия

Термопомпите използват възобновяема енергия от околната среда, като въздуха или земята, за да генерират топлина или студ.

Ефективност и икономичност

Системите на Hoval с термопомпи предлагат високи коефициенти на ефективност, което не само намалява енергийните разходи, но и влияе положително върху бюджета на собствениците на жилищата.

Отопление, охлаждане и гореща вода от един източник

Hoval

Термопомпите не предоставят само ефективно отопление през зимата, но и осигуряват приятно охлаждане през лятото. Те могат да бъдат надградени и преобразувани лесно в хибридни системи, чрез добавянето на кондензен газов котел UltraGas®, който покрива пиковете и работи в икономичен режим при ниски външни температури.

Съчетание с умни контролни системи

Hoval интегрира термопомпите със смарт контролна система, която позволява на собствениците да следят и регулират климата в дома си онлайн. Чрез вграденият интелигентен контролер TopTronic E отоплитената система следи прогнозата за времето 3 дни напред, за да прави сама оптимизация и да осигурява по-икономично отопление и охлаждане.

Hoval

Комфортна вентилация и рекуперация HomeVent

В допълнение към термопомпите, Hoval предлага системни решения за комфортна вентилация с рекуперация, известна с името си HomeVent®. Инвестицията в рекуперативна система е от основно значение за постигане на високо качество на въздуха в дома и за подобряване на енергийната ефективност. HomeVent® не само пречиства денонощно въздуха, но и спестява до 20% от енергията, която термопомпата изразходва за отопление и охлаждане.

Енергоспестяване

Системата оползотворява енергията от засмуквания въздух и работи чрез рекуперация не само на топлина, но и на студ през лятото, както и на влажност целогодишно. Това осигурява спестяване на енергия, тъй като не е нобходимо допълнително загряване или охлаждане на подавания пресен въздух. Системата харчи единствено около 50 W електрическа енергия, но спестява в пъти повече.

Подобрено качество на въздуха

Чрез системата за комфортна вентилация се предотвратяват проблемите с влажността и миризмите, осигурявайки здравословен вътрешен климат. Излишната влага от мокрите помещения се изхвърля навън като преди това се използва рекуперация за овлажняване на подавания въздух в помещенията, където въздухът е сух – като например спални и дневни, особено по време на отоплителния период.

Съчетание с термопомпите

Комфортната вентилация се съчетава и идеално допълва системите с термопомпи на Hoval. Те лесно се обединяват в обща контролна система TopTronic®E, което улеснява контрола и наблюдението на всички системи. Това може да бъде от стайния контролер, от техническото помещение или онлайн от компютър и мобилен телефон.

Онлайн конфигуратор – вашият личен инженер-консултант

Hoval

В отговор на нарастващия интерес и желанието за бързи и лесни решения, Hoval предостави своят онлайн конфигуратор за системни решения за жилищни обекти. Онлайн конфигураторът на Hoval е виртуален инженер-консултант, който ви помага да определите най-подходящото системно решение за вашата къща или апартамент. Първата стъпка е въвеждането на основни данни като размер на дома, брой и вид стаи и други фактори, които могат да влияят на топлинните нужди и изчисленията за необходимото количество топла вода и дебит на пресен въздух.

След като въведете тези данни, конфигураторът автоматично генерира предложение за системно решение за отопление, охлаждане, топла вода и вентилация с рекуперация, което е персонализирано за вашия дом. Имате възможност да изпробвате различни комбинации и да видите как различните продукти и технологии влияят на ефективността и разходите.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *