TerraMaxx ® TSL – решение за сухо полагане на самоносещи настилки

г. Автор
ardex

ARDEX представя TerraMaxx® TSL – нивелиращо се краче с чупеща глава за сухо полагане на самоносещи настилки, с регулиране на височината от Gutjahr®.

сухо полагане на настилки Предварително монтираните TerraMaxx ® TSL крачета дават възможност за бързо и лесно полагане на самоносещи се плочи на балкони, покривни тераси и други проходими настилки. Дъждовната вода се оттича през отворените фуги. Отводнявания и подови сифони се оставят в пространството между настилката и основата като по този начин остават достъпни. Предимство на продукта е, че при необходимост отделни плочи могат да се премахнат и заменят. Системата не е пригодена за преминаване на превозни средства.

TerraMaxx ® TSL крачето се състои от нивелираща се глава, която дава възможност за изравняване на наклон до 9%, интегриран фугоограничител (2 mm), както дистанционер и елемент краче. Всички части са монтирани в завода. Интегрирана е гумена вложка като спирачка.

TerraMaxx ® TSL е с регулираща се височина до 120 mm Заедно с адаптер за допълнителни 80 mm е възможно достигане на цялостна височина до 500 mm, при едновременно обхващане на масивни строителни елементи, каквито са парапетите например.

Основите трябва да са устойчиви на натиск и да не поддават на обичайните натоварвания. Подходящи основи са твърди несвързани настилки като например чакъл, бетон, замазки, топлоизолации, пригодни за точково натоварване,  хидроизолации, стоманени и дървени конструкции и други.

Съгласно техническите правила наклоните трябва да бъдат налични. Събиращата се вода върху основата се оттича по цялата височина на TerraMaxx® TSL.

TerraMaxx® TSL трябва да се позиционира в областта на ръба на плочата и се наглася височината. Може да се избере между следните височини:

– Вариант S 36 – 43 mm;
– Вариант M 43– 60 mm;
– Вариант L 58– 75 mm;
– Вариант XL 75 – 120 mm;
– Вариант TerraMaxx® TSL височинен адаптер 80 mm. Наслагване на височина с по 80 mm.

Нивелиращата глава дава възможност за изравняване на наклони, неравности и др. в основата до 9%.

сухо полагане на настилки


1. DiProtec® SDB Уплътнителна лента;

2. TerraMaxx® TSL Нивелиращо се краче с чупеща глава за сухо полагане на самоносещи се настилки, с регулиране на височината;
3. ProFin® KL 92/150 Дренираща лайстна;
4. DiProtec® AB-K Изолационна лента;
5. AquaDrain® FLEX Дренажна решетка.

В зависимост от изискванията кръстачките за фуги могат да се пречупят поотделно, например при прости фуги, T-фуги или цялостно при позициониране на плоча от настилката. Кръстачките за фуги дават ширина на фугата от 2 mm.

С TSL елементите за фуги се постига ширина на фугата от 5 mm. TerraMaxx ® TSL дистанционерът предпазва строителни елементи като хидроизолации, крайни профили и други от механични повреждания от строителните плочи. Дистанционерът се полага над фугоограничителя на нивелиращата глава. След това се полагат плочите.
сухо полагане на настилки
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *