The Q – достъпни жилища с модерен дизайн

1г. Автор
жилижен комплекс the Q

Новият жилищен комплекс „The Q“ ще бъде изграден в „Овча купел кв.50“ – един от бързо развиващите си и перспективни райони в София.

жилижен комплекс the Q

Възложител на проекта е ирландската строително-инвестиционна компания Quattuor Ventures, а дизайнът на сградите е възложен на архитектурното бюро SGI. Водещ проектант на обекта е арх. Александър Доу.

жилижен комплекс the Q

Непосредственото разположение на комплекса до университет, болница, детски заведения и спортна инфраструктура, комбинирано с близостта до съществуващи и предвидени за изграждане, важни комуникационни артерии, го правят привлекателен за множество инвеститори.

жилижен комплекс the Q

Жилищният комплекс се състои от две сгради, разположени на обща площ от малко над 7 000 квадратни метра с разгъната квадратура от близо 32 000 квадратни метра и максимална височина от 28 метра. Той включва 269 апартамента, 173 паркоместа и 101 гаража. Проектът предвижда изграждането на общи пространства, паркинги за велосипеди на партера, зелени площи с детска площадка, както и цялостното изграждане и облагородяване на инфраструктурата около сградата. Озеленяването на терена ще бъде 40 процента.

жилижен комплекс the Q

При проектирането е застъпена, все по-модерната и налагаща се концепция за „достъпни жилища“. Желанието на инвеститорите е да предложат на клиентите качествено изпълнение с прецизност към детайла на достъпни цени. За целта са подбрани висококачествени и издръжливи материали, които не само допринасят за комфорта на обитаване, а и биха намалили значително експлоатационните разходи на всеки един от живущите.

жилижен комплекс the Q

За отоплението и охлаждането на жилищата са предвидени индивидуални климатични инсталции с термопомпи. В сградата ще бъде изградена и инсталация за привързване на всеки отделен обект към ТЕЦ, по желание на собствениците.

жилижен комплекс the Q

От архитектурното бюро SGI разработват интериорни проекти за отделните типове жилища, както и за общите части на сградата. Инвеститорите възнамеряват да предложат 3 различни ценови класа, в които могат да бъдат завършени отделните апартаменти, като във всеки един от тези варианти, жилището ще бъде абсолютно готово за нанасяне.

жилижен комплекс the Q
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Коментари от “The Q – достъпни жилища с модерен дизайн

  1. Здравейте! Бихте ли писали каква е приблизителната цена на 2-стаен и 3- стаен апартамент

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *