„Топливо АД“ представя мембраната Schluter®-DITRA

г. Автор
Бранш: Настилки
DITRA

Топливо АД е един от най-големите търговци на строителни и отоплителни материали в България. Компанията е официален дистрибутор в Българя на продуктите на Schluter Systems – Германия.

Едно уникално решение, което идва на помощ, когато е необходимо залепване на плочки към подови повърхности, е мембраната Schluter®-DITRA.

DITRA

Schluter®-DITRA е специално проектирана полиетиленова мембрана с решетъчна структура с малки квадратни кухини, която се използва при залепване на керамични и каменни плочки върху подови повърхности. DITRA осигурява отделяне на слоя плочки от основата с цел да предотврати разпространяването на възникнала пукнатина в основата към инсталирания слой плочки.

Изработена от полиетилен, DITRA служи и като хидроизолационен слой, който предпазва, чувствителните към влага основи, като шперплат и OSB. Свободното пространство от долната страна на мембраната осигурява път за излишната влага, за да се предотврати евентуална повреда на слоя плочки отгоре. DITRA изпълнява всички тези функции, като същевременно осигуряват адекватна опора и разпределение на натоварването върху слоя залепени плочки.

DITRA

Мембраната осигурява разединяване на слоя плочки от основата, хидроизолация, управление на изпаренията и разпределение на натоварването, за да гарантира издръжливостта и целостта на инсталирания слой плочки.

Може бързо и лесно да се монтира върху бетон, шперплат, OSB, съществуващи винилови подове, структурни дъски, подове с лъчисто отопление.

ditraDITRA е удобна подложка при лепене на плочки, алтернатива на циментова подложка или шперплат.

DITRA може да се използва за инсталации на плочки върху подова повърхност от еднослоен шперплат, OSB подове, както и върху подове с дървени греди.

DITRA е с дебелина 3,5 мм, и осигурява възможно най-тънкия слой при монтаж, без това, да става за сметка на качеството.DITRA можете да откриете в магазини ГРАДИВО, както и във всички останали обекти на Топливо АД, където любезните служители на компанията ще могат, да отговорят на всички въпроси, свързани с този продукт. За повече информация можете, да посетите електронния магазин на компанията www.toplivo.bg или канала в youtube.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *