Цялостни решения за стени и огради от Semmelrock Stein+Design

г. Автор
semmelrock-ogradi-1

Цялостното оформление на двора, входната алея и градината, създава излъчването и атмосферата, с които Ви посреща Вашия дом. А кой не би желал да се почувства прекрасно именно  „у дома“?

За да Ви осигури уникалната възможност да се почувствате „У дома“ и да придадете цялостен и завършен вид на Вашето лично пространство, (Земелрок)Semmelrock Stein+Design Ви предлага най-новото попълнение в продуктовата си гамаСистема за стени и огради Rivato.

огради Rivato

Класическата форма на елементите, съчетана с традиционната визия наподобяваща „пердашена  мазилка“ ,  превръщат системата за стени и огради Rivato в подходящо решение за всеки проект, без значение от архитектурния стил.  Именно заради семплото излъчване и естествения бетонно сив цвят, с елементите на системата Rivato, могат да се реализират различни типове стени и огради съобразно тяхната  функционалност, например  за пространствено оформление чрез отделяне на отделни функционални зони в градината  или за ограждане на имота. Без допълнителни усложнения може да се построи барбекю, зимна градина или декоративен парапет за терасата и всичко това в унисон с бетонните настилки и плочи включени в продуктовата гама на Semmelrock.

Системата за стени

И все пак какво представлява системата Rivato?

Системата за стени и огради съдържа 4 елемента:

1.    Покривна плоча 47 x 27 x 5 cm

2.    Основно блокче за изграждане с размери 40х20х16,7 cm

3.    Блокче за изграждане на колони с размери 40 х 20х 16,7 cm

4.    Половинка блокче с размери 20 х 20 х 16,7 cm

Елементите са комбинирани помежду си така, че да осигуряват оптимални резултати при минимизирани загуби на труд, време и материал.

Покривна плоча

Изграждане на ограда със система Rivato?

1. Оградата трябва да има  фундамент

Минималната дълбочина за фундамента е  75 cm.  и ширина равна или по-голяма от тази на оградата или стената която ще се изгражда.

Подготвения изкоп лесно и бързо се оформя с  мултифункционалното блокче за зидане на Semmelrock с размери  размери 50/25/20 cm.

Важно е да се съблюдават следните изисквания:

– на всеки 6 м (когато се изграждат  огради с голяма дължина ) трябва да се предвидят вертикални делатационни  фуги с широчина 10 mm;
–  за да се избегне пропадането на фундамента, той трябва да се армира. Напълно достатъчни са 4 бр. армиращи пръти с Ø 10 mm;
– за колони е достатъчно армировката да се направи с 4 бр армиращи пръти с Ø 8 mm;
– за да се постави армировката с чук се разширяват производствените отвори в страничните стени на блокчето за зидане;
– при изграждането на ажурна ограда трябва да се поставят колони на максимално отстояние една от друга 250 cm;

Подредените бетонни блокчета се запълват с бетон марка С16/20. Важно е горната повърхност на основата да е хоризонтална, което се постига чрез нивелиране на отделните блокчета.

блокче Rivato

2. Изграждане на оградата с блокчета от системата Rivato:

– върху готовия фундамент с основното блокче Rivato се оформят редове (при разместена фуга), като  отделните блокчета се  свързват с подходящ  зидарски разтвор като едновременно с това се оформя и фугата;
– при завършване на ъглови участъци и за оформянето на колони системата разполага с блокче за колона, което може лесно да се раздели благодарение на вътрешната разделителна стена на 2 елемента;
– системата разполага и с половин блокче, което улеснява изграждането на стената (оградата) без излишна загуба на материал в резултата на рязане.

Цялостния завършен вид и класически дизайн се допълва от покривната плоча за системата Rivato.

Добавете уют и дискретна елегантност на Вашето лично кътче, като го отделите от света със системата за стени и огради Rivato.

Повече може да прочетете на www.semmelrock.bg.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *