Тухлената визия е сред предпочитаните фасадни решения

г. Автор
Meldorfer

Все повече архитекти и инвеститори се спират на тухлената визия като акцент или цялостно декоративно решение за своите проекти. Знаем обаче, че това което се проектира не винаги е лесно за изпълнение.

В днешно време се предлагат различни материали, с които реализарането на проектите е много по-лесно, бързо и в крайна сметка много по-изгодно в сравнение с конвенционални продукти.

Meldorfer

Един такъв иновативен продукт са декоративните тухли Meldorfer Originalоблицовъчни тухлички, които са комбинация от естествен пясък, смлени камъни и ценни минерални пълнители. Финално всяка една отделна тухличка се оформя ръчно и се придава автентичния вид, който търси клиента.

Разнообразието от дизайни, структури и размери, които Meldorfer® предлага, не поставят ограничение на въображението ви и могат да реализират всяка нестандартна идея за декоративен финиш. Независимо дали става въпрос за екстериор или интериор.

Meldorfer

В сравнение с конвенционалните монолитни тухлени и клинкерни покрития, монтажът на Meldorfer® е изключително лесен и не предвижда допълнително укрепване на повърхността, специален транспорт или средства за монтаж. Не се предвижда допълнително дюбелиране, изграждане на специална рамка или други по-особени инструменти за монтаж. Всичко това от своя страна пести време и много разходи в сравнение с другите видове керамични покрития.

Голямо предимство на Meldorfer® е възможността да се избегне добавянето на дилатационни фуги. Лепенето и фугирането се извършва с един материал, което отново пести време и разходи. Колко широка да е фугата или да я няма изобщо е решение на клиента. Монтажът може да е както вертикален, така и хоризонтален!

Meldorfer

Що се отнася до топлоизолационните системи, Meldorfer®Original може да се използва независимо от дебелината на вида на изолационния материал (Вата, EPS Dalmatina и полиуретанови панели). Дебелината на крайното покритие на тухличните с лепилоно-шпакловъчния слой е около 8 милиметра. Освен това са и изключително леки – 5kg/m². Това не само улеснява монтажа, но и конструктивно не влияе негативно на фасадата.


Meldorfer
Original Meldorfer
®
са подходящи за облицоване на сгради от стандартна зидария, както  и за довършване на топлоизолационни системи и вентилируеми фасади. Тухличките Meldorfer®  са устойчиви на неблагоприятни атмосферни влияния, отличават се с Клас А1 по реакция на огън, изключителна устойчивост на UV лъчи и много лесни за почистване.

Meldorfer

Както естетиката на тези ръчно изработени елементи, така и тяхната функционалност задават ненадминат стандарт в сферата на фасадите и интериорния дизайн. За архитекти, дизайнери и инвеститори, гамата от продукти Meldorfer® отваря прозорец към един нов свят за оформление на фасади и интериорни пространства.

Meldorfer

Лекота, здравина, устойчивост на неблагоприятни атмосферни влияния, разнообразието от размери и структури, правят Meldorfer® Original синоним на качество и надеждност, а и идеалната възможност за дизайнери и архитекти по отношение на творчеството. 

Разгледайте брошурата на Meldorfer, а за допълнителни въпроси се свържете с Търговските представители на Caparol.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *