Удобство и комфорт от Кнауф

г. Автор
Браншове: Стени, Тавани
knauf
Адора 2 Бизнес център в гр. София

Функционални и иновативни решения

От цялостни енергоефективни системи до довършителни работи в интериора на сградите, богатата гама от продукти на Кнауф присъстват в целия процес на съвременното строителство.

С иновативните технологии и съвременни решения се осигурява свобода на работата на проектантите, които с висококачествените материали, могат да реализират всяка своя идея свободно и сигурно.

Адора 2 Бизнес център в гр. София е един от референтните обекти на Кнауф България. Проектант на офис сградата с РЗП 19400 m2 е Архитектурно студио СКИЦА. В сградата са изпълнени преградни стени, окачени тавани и предстенни обшивки с гипсови плоскости и метални профили Кнауф.

За по-добра акустика

KNAUF
Гипскартонени плоскости Cleaneo Akustik – произведени в завод Марица

Във фоайето на всяка сграда обикновено е мрачно и неуютно. За повече комфорт и намаляване на вредните вещества във въздуха на фоайето на сградата, е избрана перфорираната гипскартонена плоскост Cleaneo Akustik за изграждане на окачени тавани и стени. Продуктът е производство на завод Кнауф Марица, с. Медникарево, обл. Стара Загора. Според вида на перфорациите и в зависимост от изискванията на клиента се произвеждат пет вида от продукта. Вредните емисии се абсорбират, благодарение на зеолита, който се съдържа в ядрото на плоскостта, без да се изхабява и амортизира. За по-лесен, бърз и ефективен монтаж гипскартонените плоскости Cleaneo Akustik се произвеждат вече с UFF-кант, който е фабрично грундиран фалц по четирите страни на плоскостта. Cleaneo Akustik са използвани най-често в конферентните зали на офисната сграда, тъй като участват ефективно в процеса на подобряване акустиката в помещенията, където играят основна роля. Те имат способността и да намаляват ефекта на ехото, тъй като задната им страна е каширана с акустичен воал, бял или черен, който спомага за по-добри акустични показатели.

Звукоизолацията е от значение

knauf
Гипсфазерни плоскости, произведени в завода в гр. Видин

Друга подходяща и специално проектирана плоскост, намерила приложение в конферентните зали, е гипсфазерната плоскост Vidiphonic. Те се произвеждат в завода в гр. Видин. Те са с изключителна, хомогенна структура и комплексни високи характеристики. С Knauf Vidiphonic се постигат оптимални звукоизолационни свойства. Намира широко приложение в новото строителство. Подходяща и препоръчителна при изграждане на преградни стени, предстенни обшивки, междужилищни преградни стени, киносалони, спортни и тренировъчни зали. Използват се и в съществуващ сграден фонд при старо строителство, за укрепване на преградни стени, обновяване на междужилищни преградни стени и подобряване качествата на масивни стени чрез предстенни обшивки.

Системи с циментови плоскости за по-добра устойчивост

KNAUF
Циментови плоскости AQUAPANEL OUTDOOR, произведени в Германия

Като подложка за големите облицовъчни плочи във фоайето и лобито за по-добра устойчивост са приложени циментовите плоскости за вътрешно приложение AQUAPANEL® INDOOR.

Перилата на терасите и вентилируемата фасада са изпълнени с циментови плоскости за външно приложение AQUAPANEL® OUTDOOR, за да се удовлетворят изискванията за здравина и широчина, сигурност и комфорт. Изключителната система с широко приложение при изграждането на външни стени /сухо строителство/, AQUAPANEL® предлага на архитекти и строители висококачествена, иновативна и икономична алтернатива на традиционните методи на строителство, какъвто е монолитният начин на изпълнение.

Системата въвежда нови хоризонти при проектирането и строителството на сгради в целия свят.

knauf
Адора 2 Бизнес център в гр. СофияПосетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *