Универсална ъглова каса Hörmann с почти неограничени възможности за монтаж

г. Автор
Бранш: Врати
универсалната ъглова каса
Всички стоманени врати OD на Hörmann се монтират лесно и бързо с универсалната ъглова каса, тъй като тя може да се използва в различни монтажни ситуации, например с диагонално фиксиране през вътрешната повърхност на отвора или традиционно - посредством дюбели с планки, като ъглова или обхващаща каса от 2 части, както и с или без вграждане в пода.

Касите трябва да отговарят на различни изисквания към функционалността и дизайна. Ето защо Hörmann предлага, колкото обширен, толкова и разнообразен асортимент от каси, който е оптимално съгласуван със съответните врати, които ще се монтират. Той включва също и универсалната ъглова каса, с която стоманените врати OD на производителя се монтират бързо и лесно към различни стени. Освен това стоманената каса е много подходяща и за поддържане на складови наличности от нея, тъй като посредством предлагани като опция монтажни комплекти може да се адаптира към различни монтажни ситуации.

универсалната ъглова каса
С универсалната ъглова каса на Hörmann могат да се монтират в различни стени всички стоманени врати OD на производителя, които са допуснати до експлоатация като пожароустойчиви, димозащитни, шумоизолирани, както и защитни врати. Благодарение на тази гъвкавост тя е изключително подходяща за поддържане на складови наличности.

Универсалната ъглова каса за стоманените врати OD на Hörmann, които се прилагат при изисквания за пожароустойчивост, димозащита и шумоизолация, както и като врати със защита от взлом, е каса, която пасва на различни стени. Тя може да се фиксира както към зидария и бетон, така и към газобетон. С помощта на допълнителна каса, например Vario B53, е възможно също фиксиране като обхващаща каса от 2 части в метална преградна стена F90A. Тази допълнителна каса може да се прилага също и при останалите видове стени, за да се получи обхващаща каса с варираща ширина на отвора (-5 mm до +15 mm). Така строителите, използващи метал или гипсокартон могат да реагират гъвкаво спрямо ситуацията на строителната площадка и се нуждаят само от един вариант каса, евентуално с допълнителна каса.

Бърз и лесен монтаж

универсалната ъглова каса
Универсалната ъглова каса на Hörmann се доставя с предварително изготвени отвори и може бързо да се завинти към стената чрез диагонално фиксиране.

В стандартния случай универсалната ъглова каса се завинтва към стената посредством диагонално фиксиране през предварително изготвени отвори. В зависимост от модулната височина на вратата са налице само три точки на фиксиране от всяка страна, така че монтажът е бърз и лесен. Освен стандартния монтаж Hörmann осигурява възможност и за други, предлагани като опция монтажни варианти. Така например универсалната ъглова каса може да се монтира алтернативно с предлаганите като опция дюбели с планки. Това дава допълнителна гъвкавост, тъй като има възможност за избор на най-подходящия вид монтаж в зависимост от качеството на зидарията, както и за комбиниране на различни видове монтаж.

универсалната ъглова каса
В преградна стена универсалната ъглова каса на Hörmann може да се монтира с помощта на допълнителна каса, като например Vario B53. Получената в резултат обхващаща каса от 2 части предлага варираща ширина на отвора (-5 mm до +15 mm), така че могат да се компенсират допустими отклонения в стената.

Стандартно универсалната ъглова каса се доставя за монтаж без вграждане в пода. Като опция се предлагат обаче съответни адаптери от благородна стомана за вграждане в пода, в случай че касата се монтира на обекта още преди полагането на подовата замазка. Когато към вратата и касата има изисквания за противопожарна защита, се предлагат като опция и фитинги от минерална вата. Следователно универсалната ъглова каса може да се адаптира лесно и бързо към много монтажни ситуации. Ето защо тя е особено подходяща за поддържане на складови наличности, тъй като в сравнение с други видове каси позволява съхраняване на по-малки количества.

Снимки: Hörmann
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *