Устойчивост и издръжливост с гипсфазерни плоскости Кнауф

г. Автор
гипсофазерни плоскости

Кнауф предлага изключително богата гама от продукти и системи, които присъстват в целия процес на съвременното строителството – от цялостни енергоефективни системи, до довършителни работи в интериора на сградите.

Гипсфазерните плоскости са един от най-здравите и устойчиви плоскости в сухото строителство, твърди, плътни, устойчиви на удар и натиск. Подходящи са за всички видове функционални пространства в сградите – училища, болници, хотели, жилища и т.н.

Системите с гипсфазерни плоскости – вътрешни и външни стени, стенни облицовки и сухи подове,  са високоустойчиви и пожаробезопасни и са чест избор при проектиране на обществени сгради. В статията ще разгледаме малко по-подробно приложението и предимствата на външни стени с Vidiwall HI и сухи подове с Vidifloor. 

­Системата за фасадни стени – Vidiwall HI W 333

Фасадите с гипсфазерни плоскости са устойчиви и дълготрайни, вътрешните стени – здрави, подовете – стабилни, идеално гладки и отлични изолатори на ударен шум – основния източник за дискомфорт в помещения с много хора и активно движение.

VIDIWALL HI е гипсфазерна плоскост за фасадни стени с допълнително импрегниране на повърхността.

Относително ниското тегло на гипсфазера в сравнение със стандартните зидарии и замазки, осигурява предимство на системите с гипсфазерни плоскости, когато става дума за натоварване на сградата. Това е особено важно при изграждане на надстройки или при реконструкции. Многослойната оптимизирана структура дава възможност за по-високи изолационни показатели.

гипсофазерни плоскости

Хотел Мариот, Скопие
Външни стени с Vidiwall HI

Звуковият комфорт е особено важно условие за удовлетвореността на клиентите във всеки хотел. Качествената звукоизолация със здрави, плътни, негорими плоскости гипсфазер е отлично решение за всяка жилищна или обществена сграда.

гипсофазерни плоскости

Прочетете повече за системата в статията.

Сухи подове с гипсфазер – Vidifloor

Сухите подове представляват подова облицовка от гипсфазерни плоскости Vidifloor, които се полагат върху подова конструкция. Неравностите в подовата конструкция се изравняват с тънкослойна замазка или суха посипка. Под гипсфазерните плоскости може да се постави допълнителен изолационен слой от каменна вата, дървесно-влакнести плоскости или полистирен.

гипсофазерни плоскости

Сухите подове се изпълняват от един слой гипсфазерни плоскости – Vidifloor SOLO със залепване в областта на фалца или от два слоя – Vidifloor DUO – 2×10 mm или 2×12,5 mm със залепване по цялата повърхност. Сухите подове са плаваща подова настилка и изолират ударния шум. Подходящи за жилищни сгради, хотели, обществено-обслужващи сгради.

Прочетете повече за системата в статията.

Хотел Изида, Добрич – Сух под F134 с Vidifloor

Шумът се предава не само по въздуха, а и по самата конструкция на сградата – нейните стени, подове и тавани. Когато твърд предмет се удари в твърда и нееластична повърхност, сградата трепти и възниква неприятен звук с ниска честота – така нареченият ударен шум.

гипсофазерни плоскости

Eдин oт най-ефективните мeтoди зa oгpaничaвaнe на този ефект е полагане на ĸaчecтвeнa пoдoвa шyмoизoлaция. Именно такава е избрана при проектиране на хотел Изида – сух под с Vidifloor SOLO. С такъв тип плаваща подова настилка се гарантира, че нивото на шум, постигнато чрез механични удари заглъхва и не се предава към съседните пространства.

Прочетете повече за системата в статията.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *