VARIOKIT VPS система  – революция в изграждането на мостови конструкции

г. Автор
VARIOKIT VPS

Иновативна система VARIOKIT – висока производителност за изграждане на многоотворни гредови мостове и естакади.

На bauma 2022, PERI представи новата си VARIOKIT VPS система, която цели революция в мостовото строителство. PERI, един от водещите производители и доставчици на системи за кофраж и скеле за съвременния строителен сектор, поставя нов стандарт в мостовото строителство. VPS обединява безопасност и ефективност, за да осигури гъвкава, високоефективна система за изграждане на стълбове на мостове. Система VPS е базирана на основните елементи на VARIOKIT Engineering Construction Kit, което означава, че почти всички проектови изисквания могат да бъдат изпълнени с помощта на богат набор от елементи за многократна употреба.

VARIOKIT VPS

Нови стандарти в мостовото строителство

VPS системата вече намира приложние в САЩ. „PERI USA се гордее със силата на иновациите и важността на непрекъснатото усъвършенстване. VPS е разработен, за да промени подхода на индустрията към изграждането на мостове,” каза Strydom Groenewald, главен изпълнителен директор на PERI USA. „Новият продукт на нашата компания идва в решаващ момент, когато държавите се подготвят да развиват и подобряват инфраструктурата. Сега те имат мощен нов инструмент в продуктовото си портфолио.“

VARIOKIT VPS

Системата е базирана на VARIOKIT Engineering Construction Kit и се използва в две конфигурации.

От една страна, VPS в конфигурацията VARIOKIT Speed Stage (VSS) е предназначена за изграждане на мостови ригели. В този случай не е необходимо използването на подпорна конструкция отдолу, кофражът се подпира на изградените вече колони. В допълнение към предварителното сглобяване от безопасна позиция на земята, системата впечатлява с иновативния метод на декофриране. Това ускорява значително обръщаемостта на системата, което означава по-малко кофражни комплекти на обекта в сравнение със съществуващите методи.

VARIOKIT VPS

Втората от двете конфигурации е VARIOKIT Speed Column (VSC), която е подходяща за изграждане на мостови колони. Системата включва същите панели като конфигурацията на Speed Stage и позволява изграждането на колони с напречно сечение до 2,25 m x 2,25 m на стъпки от 5 cm до 95 kN/m² без прoходни шпилки. Допълнителни функции, като възможността за интегриране на сензори за налягане от система PERI InSite Construction, водят до оптимизиране на процеса на бетониране.

VARIOKIT VPS

Иновативност, ефективност и безопасност

Speed Stage VSS съчетава предимствата на класическите методи за изграждане на мостови стълбове, но в същото време компенсира техните недостатъци. С конфигурацията VSS за ригели, например, страничният кофраж може да бъде конфигуриран така, че да позволява преместване на следващия стълб с едно движение на крана.

Освен това VSS предлага най-високо ниво на безопасност по време на целия работен процес. Започвайки с използването на компоненти за скеле от система PERI UP за работни платформи и парапети, до повдигане на напълно оборудвани платформи.

Конфигурацията на системата VSS се отличава с особена бързина на работа, благодарение на връзките X-Bolt и монтажните щифтове – това прави изпълнението интуитивно и бързо.

VSC Column Configuration също не отстъпва по никакъв начин на Speed Stage по отношение на безопасност и ефективност. Интегрираните зони за закрепване осигуряват безопасни работни процеси дори на открити места. Дизайнът без преминаващи шпилки, както и връзките X-Bolt и T-Bolt осигуряват изключителна бързина при процесите на кофриране и декофриране.

В допълнение сензорите за налягане на система PERI InSite осигуряват мониторинг на налягането на бетона в реално време, така че допустимото такова до 95 kN/m² да може да се използва реално и бетонирането да се извърши максимално бързо.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *