Високоефективен стенен кондензен газов котел TopGas® от Hoval

г. Автор
TopGas

Кондензни газови стенни котли Hoval TopGas® Classic и TopGas® Combi с мощности от 12 до 30 kW предлагат най-модерно отопление с надеждно качество, благодарение на изключително ефективната кондензна технология.

Отлично решение за отопление и топла вода в жилищни сгради, къщи, апартаменти и дори за обекти с друго нежилищно предназначение. От септември 2020 тези продукти се предлагат на пазара с нова изключително атрактивна цена.

Стенните газови котли от Hoval са компактни и с високо качество. Изключително надеждни и с дълъг живот на експлоатация, благодарение на високоефективния топлообменник с вградена медна серпентина, което гарантира чиста и безпроблемна работа на котела в режими отопление и топла вода, без опасност от образуване на котлен камък.

Управлението на котела лесно може да се интегрира към външен стаен контролер tado, с който да се даде онлайн достъп до системата чрез мобилно приложение. Това го прави икономичен, лесен при работа и настройки.

Котлите от серии TopGas® Classic и TopGas® Combi са изключително компактни и лесно се адаптират към нови сгради или реновация.

TopGas® Combi и Classic – идеален избор за апартаменти и малки къщи

TopGas

Те осигуряват икономично отопление и топла вода, чрез вградения в котела топлообменник с медна серпентина за отоплителния кръг, а в модел Combi с втора медна серпентина за битова гореща вода. Те са изключително компактни, безшумни. Лесни за монтаж и в малки апартаменти. Монтирането е възможно дори и в кухненски шкаф. За двуконтурния котел модел Combi не е нужен външен бойлер, което прави системата още по-компактна. Вграденият топлообменник за топла вода осигурява необходимото количество топла вода. Затоплянето на топлата вода през медната серпентина е на проточен принцип без циркулационна помпа. Това определя и ниските разходи. Наличието на две медни серпентини дава възможност котелът Combi да работи едновременно за топла вода и отопление. Използването на медна серпентина осигурява хигиенно чиста работа, без опасност от замърсяване, задръстване и котлен камък.

Котлите TopGas® Classic и Combi са оборудвани с вградена високоефективна горелка с предварително смесване на газта и пресния въздух за горене, инверторен вентилатор с плавна модулация на мощността и ефективна циркулационна помпа. Към котела се окомплектоват разширителен съд и хидравличен сет с предпазна арматура, за удобно свързване към отоплителната система и мрежата за топла вода. Коминната система е коаксиална и позволява работа независима от помещението. Коминът може да бъде изведен директно на външна стена или да се включи към към вертикален комин или шахта.

За модел Classic е необходим външен бойлер със серпентина за битова гореща вода, като подходящ модел е елегантно стоящия под котела бойлер TopVal с обем 130 или 160 литра.

TopGas

Комбинация на газов кондензен котел TopGas® и комфортна вентилация с рекуперация HomeVent от Hoval е отлично системно решение в апартаменти и еднофамилни къщи. Системата ни дава максимален комфорт на обитаване и осигурява чист въздух денонощно.

TopGas

SMART стаен контролер

Котлите от серия TopGas® с мощности до 30 kW притежават вграден базов контролер, който може да осигури нормалната работа на системата за отопление и топла вода. Съществува възможност контролната система да се надгради по желание на клиента със смарт стаен термостат с онлайн контрол чрез мобилно приложение – tadoo. Свързването с външен стаен контролер е чрез OpenTherm.

TopGas

Стаен термостат Tado дава възможност за лесен и интуитивен контрол от дневната или от разстояние, чрез мобилно приложение. Той притежава модерен дизайн и е съвместим с умни системи като Apple HomeKit, Google Home, Alexa и IFTTT.

Ако котелът е част от цялостно системно решение, изградено с други съоръжения от Hoval, то тогава може да бъде интегрирана и контролната система TopTronic E. За да научите повече за системните решения, се свържете с консултант на Hoval.

Вземете оферта за газов котел сега и изберете своя най-близък инсталатор.
Вижте повече информация за проектанти и инсталатори.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *