Webercol грес – универсалното решение за лепене на малки до средно големи плочки

г. Автор
webercol-gres

Независимо дали ще правите довършителни работи на жилищна сграда или индустриално помещение, имате нужда от продукти, перфектно комбиниращи качество, универсално приложение и удобство на работа. Ако ремонтирате жилищни площи трябва да имате предвид, че помещения като коридори и всекидневни са подложени на механично натоварване, при което качественото изпълнение е ключово за комфорта на живущите. При индустриални или бизнес сгради, интензитета на пешеходния трафик и натоварването са решаващи за взимането на правилното решение.

В случай, че ще лепите плочки, обърнете специално внимание на лепилото, което използвате. То трябва да е високо еластично и да придава якост на покритието.

webercol-gresУниверсалното решение, което може да се приложи, е лепилото webercol грес. Това е подобрено флексово лепило клас C2 Т, което може да се използва както за вътрешни, така и външни подови настилки и стенни облицовки. Основните му предимства са тиксотропията му (намаленото приплъзване), повишената му сила на залепване и мразоустойчивостта. Подходящо е за полагане на керамични плочки, теракот, гранитогрес, някои видове естествени каменни облицовки и стъклокерамични плочки върху основи от бетон, варо-циментови мазилки и всякакви минерални основи.
webercol-gres
webercol грес придава якост на покритието, подложено на въздействието от тежки предмети, стелажи, машини и интензивно движение на хора. То е подходящо за полагане на стенни плочи с размер до 40х40 cm, както и на подови плочи с размер до 60х60 cm.
webercol-gres
След приготвянето му, времето за работа е около три часа, а това за корекции е 15 минути. Тези параметри позволяват специалистите да имат повече свобода по отношение на работния процес. Лепилото се нанася с гребеновидна маламашка върху предварително добре подготвената, равна, обезпрашена и устойчива основа. Не е необходимо да навлажнявате или накисвате плочките предварително с вода. За грундиране на пориозни основи като бетон, замазки и др., използвайте weberprim 801, а за неоприозни основи като мозайка, блажна боя, стари плочи използвайте weberprim plus.
webercol-gres
Избягвайте полагането на плочки при температура на основата и въздуха по-ниска от +5ºС или при температура над 25ºС. Облицованата повърхност трябва да се пази от замръзване в продължение на 24 часа. Лепилото е подходящо за нанасяне в дебелина до 1 см. След този период помещенията могат да се използват, но за достигане на пълната здравина на лепилото е необходим период от 5 до 7 дни, в зависимост от влажността на помещенията, температурата и основата.

След полагането на плочките трябва да се изчака 24 часа за пълното изсъхване на лепилото тъй като, при фугиране на плочки с неизсъхнало лепило водата от лепилото избива през фугиращата смес и оставя бели петна от соли по нея. При завършването на обекта не забравяйте да фугирате. Фугиращата смес webercolor comfort е сигурно решение за външна и вътрешна употреба. webercolor comfort е водоустойчива, не се напуква, не задържа замърсявания и се предлага в 30 цвята, което позволява да предложите широк набор от естетични решения.

Във видео зоната можете да видите съветите на Weber и Влади Караджов как да избирате правилния тип лепило.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *