За ремонта на стария покрив – „Ондулин под керемида“

г. Автор
ондулин под керемида

Покривите придават уникален и неповторим облик на сградите, дори и на цели градове. Повече от две хилядолетия керемидите са най-предпочитаният и естетически привлекателеният покривен материал.

Керемидените покриви винаги са предизвиквали времето със своята дълговечност, а сега с „Ондулин под керемида” отправят предизвикателство към вечността.

Покривът е непрекъснато изложен на атмосферни влияния. Това понякога налага неговия ремонт, а особено когато се появи теч, ремонтът е задължителен.

При необходимост от ремонт и реставрация на стария покрив, първо трябва да се изясни причината за повредата. Тя може да бъде породена под влияние на различни атмосферни условия – замръзване, размръзване, сняг, градушка, силен вятър и пр. Други причини могат да бъдат недостатъчна поддръжка, деформация на покривната конструкция, в следствие на разрушаване и повреда на носещи елементи, разместване на керемиди, неподходящи наклони на покривните скатове, използване на некачествени строителни материали и др.

ондулин под керемида

След като се установят причините за проблема, последващите дейности зависят от това, в какво състояние се намира покрива. Поради факта че покривът е вече изграден, не могат да се правят съществени изменения по него, за да се избегнат някои от причините за повредите, без това да струва сериозни инвестиции.

Като пример, трудно би могъл да се промени наклона на покрива или да се осигури по-добра вентилация с масово предлаганите материали. В повечето случаи се налага пълна подмяна на съществуващите керемиди, поради невъзможността за напасване на старите модели с новите.

За всички тези проблеми и на база многогодишния си опит в страните от средиземноморския регион, ОНДУЛИН успешно предлага трайни решения за ремонт и реставрация на покриви със системата „Ондулин под керемида“. Нейното универсално приложение дава възможност за решение на всички проблеми, като позволява реставрация и ремонт на всякакъв вид керемидени покриви.

Системата „Ондулин под керемида” е разработена преди повече от 30 години, за да отговори на всички изисквания при ремонт на стари покриви и архитектурни паметници, като запазва автентичния им облик с традиционните керемиди.

Какво представлява „Ондулин под керемида“? 

ондулин под керемида
Система – „Ондулин под керемида“

„Ондулин под керемида“ е покривна система, която включва подкеремидени битумизирани листове ИЗОЛИН или РУФОЛИН, куки и летви за закрепване на керемидите, запълнители за стрехи, гвоздеи, обшивки, керемиди като завършващо покритие.

Прилагането на „Ондулин под керемида“ значително опростява оформянето на покривните детайли, което прави покрива надежден в дългосрочен план. Разходите за труд и материали при оформянето на тези детайли са значително по-малки.

Решение за ремонт на покрив с листове ИЗОЛИН.

ондулин под керемида
„Ондулин под керемида“ – листове ИЗОЛИН

Битумизираните листове ИЗОЛИН могат да се използват за приложение под всякакъв вид керемиди на покриви от дървени летви или при ремонт на покриви със съществуваща дъсчена основа. Листовете ИЗОЛИН са  напълно водонепропускливи и осигуряват трайна защита от проникване на вода, в следствие на счупване или разместване на керемиди, при тежки метеорологични условия и др.

В процеса на монтаж, листовете се закрепят върху основата посредством гвоздеи срещу повдигане от вятър, които се забиват през върха на вълната. Разполагат се през разстояние, определено от вида на керемидите. Върху листа се фиксират летви и се подреждат керемидите, като се застъпват една вълна странично и 10 cm челно. 

Решение за ремонт на покриви с листове РУФОЛИН.

ондулин под керемида
 „Ондулин под керемида- листове РУФОЛИН

Листовете РУФОЛИН са идеално решение за ремонт на покриви с керемиди тип „турски“.  Битумизираните листове са с висока носимоспособност и могат да се монтират върху дъски през определено разстояние, което не налага да се изгражда плътна дървена обшивка. Вълнообразната им форма позволява полагането на керемиди с ширина между 17 и 19 сm.  Листовете РУФОЛИН се полагат, като се застъпват една вълна странично и 15 сm челно. „Турските“ керемиди се полагат върху плоската част на вълнообразния лист и се фиксират с куки върху листа. По този начин се елиминира приплъзването на керемидите и се осигурява тяхната стабилност.

Основни предимства на „Ондулин под керемида“:

– Благодарение на ниското си тегло, листовете ИЗОЛИН ® и РУФОЛИН ® лесно се транспортират, режат и монтират.
– Вълнообразният профил на листовете дава възможност за добра вентилация на покривната основа, елиминира се конденза и увеличава животът на керемидите.
– Системата гарантира защита от проникване на вода, в следствие на счупване или разместване на керемидите от силен дъжд, вятър, сняг и др.
– Оформянето на покривните детайли осигурява сигурна и дълготрайна водоплътност.
– По-ниски разходи за изпълнение и поддръжка на покрива.
– При ремонт на покрива не се налага закупуване на нови керемиди.
– Намалена разходна норма при покрития с керемиди тип „турски”.
– Не са необходими “контра” летви.

ондулин под керемида

На практика няма керемиден покрив, който не може да бъде реставриран с „Ондулин под керемида“!

Приложение на системата за реставрация на покриви „Ондулин под керемида“

ондулин под керемида
Приложения на „Ондулин под керемида“

Всички повредени покриви могат да бъдат ремонтирани с тази система, която спестява значителни средства за труд при демонтаж на стар покрив и закупуване на нови керемиди. Изключително надеждна, „Ондулин под керемида“ дава неограничена възможност за решаване на всички цели за ремонта на покрива.

„Ондулин под керемида“ – достъпно и трайно решение за ремонт на вашия покрив!

За повече информация, можете да посетите официалния сайт на OHДУЛИH или да се обърнете към регионалните представители.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *