Задвижване за интериорни врати PortaMatic на Hörmann

г. Автор
Бранш: Врати
PortaMatic-Hörmann
Задвижването PortaMatic на Hörmann осигурява безконтактно отваряне и затваряне на интериорни врати. Така се изключва възможността за пренасяне на болестотворни микроорганизми чрез използване на дръжката на вратата.

Безконтактното обслужване на вратата противодейства на разпространяването на зарази

В много случаи вирусите и бактериите се разпространяват по въздушно-капков път. Упоритите причинители на инфекции обаче се пренасят също и чрез ръцете, след контакт с колективно използвани предмети, като например дръжките на вратите. Ето защо е препоръчително вратата да се оборудва така, че да може да се отваря и затваря безконтактно.

Със задвижването PortaMatic компания Hörmann предлага изгодно хигиенично решение с лесен монтаж.

Благодарение на имунната система не всеки, който влезе в контакт с микроби, се разболява. Въпреки това е необходимо да се спазват общите препоръки за добра хигиена. Съгласно тях, когато кихаме или кашляме, трябва да покриваме носа и устата си с лакътната сгъвка, както и да мием ръцете си редовно и старателно. Болестотворните микроорганизми могат да се задържат обаче и върху предмети. След това, посредством ръцете, те бързо попадат върху лигавиците и вероятността от заразяване нараства. По дръжките на вратите категорично се откриват вируси и бактерии – в обществени сгради и лекарски кабинети, вкъщи и на работното място.

PortaMatic
По дръжките на вратите се задържат всякакви микроби. Следователно, например за лекарските кабинети и медицинските зони, е необходимо решение за безконтактно преминаване на хората през вратите. Задвижването PortaMatic на Hörmann отваря и затваря вратите с помощта на специален сензорен манипулатор. По този начин на практика може да се избегне контактното заразяване от дръжката на вратата.

За да осигури безпрепятствено и безконтактно задействане на интериорните врати, компания Hörmann предлага задвижването PortaMatic със съответните принадлежности за обслужване. То се задейства от монтиран на стената манипулатор. Задържате ръката си пред него и вратата се отваря – безконтактно.

Като алтернатива задвижването може да се командва и чрез приложение. Стандартно включено в доставката е дистанционно управление със светлинен и предупредителен сигнал.

PortaMatic
В административните сгради или в частната сфера болестите се предават лесно чрез дръжките на вратите. Това би могло да се предотврати със задвижването за врати PortaMatic, предлагано от Hörmann.

PortaMatic се нуждае от минимално електричество и е до 25 процента по-изгодно от съпоставимите задвижвания за интериорни врати. Предлага се в бял и сребрист цвят. Задвижването е подходящо за дървени и стоманени врати с тегло до 125 kg. Инсталирането трае само няколко часа, а кабелите могат да се положат върху или под мазилката. Тъй като задвижването се отстранява безпроблемно и без остатък, PortaMatic е идеалното решение и за обекти под наем.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *