Защитете основите на сградата си с битумните хидроизолации на Weber

г. Автор
битумни хидроизолации

Хидроизолацията на основите е един от ключовите фактори за надеждна и дълготрайна експлоатация на сградите. Поради това тя е задължителна, независимо от конструктивните особености, предназначението и големината на постройката. Полагането на хидроизолация в основите осигурява защита от корозионното действие на водата, която прониква във фундамента и стените, оказва влияние върху якостните характеристики на стоманобетона и дълготрайността на конструкцията като цяло. Около 80% от щетите по сградата са директно или индиректно свързани с проблеми, причинени от проникването на вода. В същото време, надеждната защита против влага обикновено може да се постигне за по-малко от 5% от общата стойност на строителните работи. Хидроизолационната система защитава не само сградата, но и запазва стойността на инвестицията в нея.

Хидроизолационни системи Weber

Правилното проектиране и изпълнение на хидроизолационната система е от изключително значение. Има множество фактори, които влияят върху избора на хидроизолационна система, като например качеството на основата, условията на строителния обект и състоянието на околната среда. Ключов елемент е и типа почва, от който зависи вида на водното натоварване, въздействащо върху хидроизолационното покритие.

Хидроизолационните системи, включващи нанасяни чрез измазване продукти на Weber осигуряват надеждна, безшевна и безфугова хидроизолация на хоризонтални и вертикални повърхности. Те са приложими при всякакъв воден напор.

Съществено предимство при използване на такива системи е образуването на непрекъсната мембрана със 100% контактна повърхност, както и възможността за машинно полагане.

битумни хидроизолации

Хидроизолиране

Едни от най-перспективните в технико-икономическо отношение продукти за хидроизолиране на основи са дебелослойните обмазни битумни емулсии. Такъв продукт е webertec 915 – високоеластична, едно- или двукомпонентна течна битумна мембрана за дълготрайно и надеждно хидроизолиране на подземните части на сградите. webertec 915 има отлично сцепление с основата, устойчива е на стареене, вода и разтворените в нея агресивни вещества, естествено присъстващи в почвата.

битумни хидроизолации

Основни предимства на битумната хидроизолация webertec 915:

Напълно залепва към основата: осигурява безшевно и безфугово покритие;
• Подходяща за всякакви минерални повърхности;
• За сухи и влажни основи;
• Еластична и с висока способност за премостване на пукнатини;
• Подходяща, както за вертикални, така и за хоризонтални повърхности;
• Водонепропусклива дори и при наличие на напорни води;
• Може да се полага във вид на едно- или двукомпонентен материал;
• Подходяща както за ръчно, така и за машинно полагане;
• Щадяща околната среда – без съдържание на разтворители и азбестови влакна.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *