Защо да изберем гипсова мазилка MP 75 SL?

г. Автор
Бранш: Мазилки
гипсова мазилка

Гипсът е един от най-старите строителни материали, открит още в състава на Египетските пирамиди. През XV в. той започва да се използва широко в строителството. Един от установените аргументи за това е, че гипсът има същото pH като човешката кожа и създава благоприятна естествена среда за човешкия организъм.

Гипсът няма миризма и е абсолютно безвреден. Днес той е предпочитан материал за производство на богата гама строителни материали и заради това, че осигурява  добра звукоизолация, противопожарна защита и е лесен за рециклиране.

Гипсът се среща в много различни продукти и се прилага на всеки етап от строителството. Един много популярен строителен продукт на гипсова основа е гипсовата мазилка.

Мазилките MP 75 SL на Кнауф са произведени изцяло от природен гипс, като не отделят никакви вредни вещества и изпарения в помещенията, в които са положени.

Гипсовата мазилка за машинно нанасяне MP 75 SL е супер лека, предварително фабрично заготвена суха мазилка със специални леки добавки за получаване на гладки повърхности в интериора.

Предназначена е за машинно изпълнение на еднослойна гипсова мазилка в интериора на сградите. Сместа е високо производителна, лека и се обработва лесно. С нея могат да се постигат супер гладки повърхности на стени и тавани, може да се нанася на всички видове минерални основи. Създава комфортна и здравословна атмосфера и среда на живот, регулира влажността в помещенията и е паропропусклива.

Отвореното време за работа в зависимост от основата е около 180 минути. Може да се прилага като еднослойна мазилка върху:

  • Всички видове зидарии, бетон и здрави основи за мазилка;
  • Във всички помещения с нормална влажност от мазето до тавана, например тоалетни в училища, бани в хотели, жилищни кооперации, болници и социални домове;
  • Като основа за поставяне на плочки;
  • Като основа за финишни мазилки.

Вижте повече подробности за областите на приложение.

гипсова мазилка

Жилищна сграда в гр. Пловдив

Измазването на стените и таваните е важно за гладкото покритие на стаята. Машинната мазилка Knauf MP 75 SL има много предимства, поради които е избрана да се изпълни обекта в Пловдив. Тя е супер лека в своя състав и предназначена за поставяне с помощта на специална машина.

гипсова мазилка
гипсова мазилка

Разгледайте още интересни референтни обекти на немската фирма Кнауф.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *