30 хиляди души под един покрив в Китай

г. Автор
китай

В антиутопичния небостъргач обитателите ще могат да пазаруват, да спортуват, да посещават фризьор, фитнес, лекар, басейн и да се хранят в ресторанти, без да излизат навън.

Все по-често от брокери и инвеститори чуваме термина „град в града“ в описанието им за място, в което можеш не само да живееш, но и да се забавляваш и пазаруваш само на няколко минути от дома.

Възможно е! В Китай разбира се!

От няколко месеца се рекламира антиутопичната жилищна сграда The Regent International Building, наречена още „най-устойчивата на Земята“, а може би е и най-голямата.

Внушителният небостъргач се намира в централния бизнес район на Ханджоу в Китай, или по-конкретно – в „Кианджианг Сенчъри Сити“.

В сградата могат да живеят до 30 000 души, като в момента небостъргачът се населява от 20 000 души, което е сравнително, колкото един малък град в България.

Разбира се, освен всички предимства град в града има и недостатъци, които според скептиците се коренят в това, че хората ще загубят обществената си комуникация, а бизнеса може да претърпи пълен крах. Освен тов пренаселената сграда ограничава личното пространство и възможността за промяна – някои от живущите, особено децата, никога не са напускали The Regent International Building и не знаят какво представлява животът навън.

Първоначално сградата е замислена като луксозен хотел, откъдето е и идеята за луксозния екстериор, създаден от дизайнерката Алиша Лу. Широко и лъскаво фоайе посреща живущите още на входа. Високи мраморни колони, мозайки по пода и стените и висящо осветление са само част от 7-звездния екстериор на комплекса.

Архитектурата също е футуристична и представлява S-образна конструкция, простираща се на над 205 метра височина и площ от над 260 хиляди квадратни метра.

Небостъргачът е с височина 39 етажа, на които може да намерите всички услуги и магазини, от които се нуждаете – така че никога да не ви е необходимо да напускате жилищния си блок, дори и за да хвърлите боклука, защото в сградата има специално обособени пространства с контейнери за отпадъци. Басейни, ресторанти, лекарски кабинети, поща, студиа за танци и спорт, абсолютно всичко е на едно място.

За да стигнете до апартамента си е необходимо да имате код за асансьора, което гарантира спокойствието и сигурността на всички обитатели.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *